Harmadik

2023.10.15. 16:33

Ökosikk: belvárosi ruhacsere akció Győrben - fotók

Megtartották vasárnap az idei harmadik Ökosikk a Belvárosban című rendezvényt, amely évek óta nagy érdeklődésnek örvend.

Simon Roberta

Az idei harmadik Ökosikk ruhacsereberén őszi és téli cuccok találtak új gazdára. Fotó: Varga Viktória

A megunt, kevésbé használt ruhák ilyenkor ingyen cserélnek gazdát, a valuta kupak, amit beadott ruhákért, vagy fogyasztás ellenében szerezhetnek a ruhacsereberére érkezők.

Így októberben az őszi és a téli cuccokon volt a hangsúly, számos gyermek, férfi és női ruhaneműk, lábbelik közül lehetett válogatni négy helyszínen. Az Ökosikk több, zölden gondolkodó belvárosi vendéglátóhely - Kávébajusz, Lima Pub & Hostel, Vital Cafe & Bistro, A Fűszeres és a Muszáj Természetvédelmi Koordinációs Egyesület - összefogásából valósult meg.

- A rendezvény résztvevőivel támogatni tudjuk a ruhák hosszabb életét, mérsékelve ezzel a divatipar környezeti terheit - emelte ki Varga Viktória, szervező, akitől azt is megtudtuk, hogy a nyári ökosikk alkalmával ellopták az összes vállfájukat, így nagy segítségük számukra némi tárgyi felajánlás.
Mint mindig, ezúttal is tíz dolgot lehetett hozni, azonban minden évben maradnak ruhák és cipők a rendezvény után, amik szintén új életet kapnak.

- A megmaradt ruhákat rászoruló embereknek juttatjuk el. A farmereket külön válogatjuk a győrszentiváni Andy Hungary-handmade részére, aki újraszabva ad nekik új funkciót - tette hozzá Borbás Ágnes szervező.

Az egyesület jóvoltából pedig a közszolgálati munkát is végezhettek nálunk a diákok az ökosikken, valamint több önkéntes is segítette a munkánkat a délután folyamán

- mondta el Koncz Nóra szervező.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában