Befogadták egykor a soproni németeket

2023.10.01. 13:51

Megerősítették Sopron és Bad Wimpfen testvérvárosi kapcsolatát

A németek kitelepítésének harmincéves jubileumának alkalmából egy "Ünnepélyes nyilatkozat" készült, amelyben kinyilvánítják, hogy az eddigi sikeres együttműködést folytatva tovább erősítik és mélyítik a két város kapcsolatát.

Bódvai Ildikó

Fotó: Máthé Daniella

Megerősítették Sopron és Bad Wimpfen testvérvárosi kapcsolatát szombaton a soproni városházán. A harmincéves jubileum emlékére egy "Ünnepélyes nyilatkozat" készült, amit Farkas Ciprián soproni és Andreas Zaffran Bad Wimpfen-i polgármester írt alá több önkormányzati képviselő és a testvérvárosi delegáció jelenlétében. Ebben kinyilvánítják, hogy az eddigi sikeres együttműködést folytatva tovább erősítik és mélyítik a két város kapcsolatát.

Ez a kapcsolat a németek kitelepítésének idejére vezethetők vissza, 1946-ban ugyanis Bad Wimpfen fogadta be és karolta fel a hazájából elüldözött soproni német lakosságot, akik új hazájukban kulturális egyesületet és múzeumot is létrehoztak. A kapcsolatokat azóta is ápolják. A partnerség 1991-ben vált hivatalossá, akkor írta alá a két város polgármestere a testvérvárosi szerződést. Azóta is ez az egyik legfontosabb külföldi kapcsolata Sopronnak.

A harmincadik jubileumot a világjárvány miatt ünnepelték most. A városházi ünnepségen közreműködött a Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar, akik a kezdetektől élő kapcsolattal rendelkeznek a Bad wimpfeni Concordia énekegylettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában