Ez történt

2023.10.06. 14:16

Erről írtunk október 6-án: krumpliszedés, horgászok és építészek Győr-Moson-Sopronban

Erről írt a Kisalföld 20, 40 és 50 éve.

Kisalföld.hu

50 éve - Szedik a krumplit

Pénzes növény Darnózselin a burgonya. Huszonöt tsz-tag asszony, 20 besegítő családtag és egy hétig 80 általános iskolás jár a gépek után. Egy mázsa burgonya válogatásáért 12 forint 50 fillért fizet a termelőszövetkezet. Egy felnőtt naponta 15—20 mázsát, egy diák délig, mert addig vannak kint a burgonyaföldön, 5—6 mázsát szed fel a földről. 

40 éve - Fiatal építészek

A Győr megyei Állami Építőipari Vállalat fogadást adott fiatal, pályakezdő szakembereinek. A vállalat gazdasági-, párt-, szakszervezeti és KISZ-bizottsága által rendezett eseményen 215 vendégnek szólt a meghívó. Ugyan nem koktélpartira, nem is pezsgődélutánra, noha a rendezők igenis, külsőségeiben is ünnepélyessé, mi több ünnepivé kívánták tenni az eseményt. 

20 éve - Terv szerint horgásznak

Farádon 1,8, Kónyban 2 millió forintot költ évente a horgászegyesület haltelepítésre. Elsősorban a pontyot kedvelik a rábaközi pecások, de horogra akadhat az amur, a csuka, a süllő is. Bősárkányban az egyesület hatvan tagja összesen tizenkét mázsa halat fog ki, mindezt háromhektárnyi vízből. Valamennyi egyesület szigorú gazdálkodási terv szerint működik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában