Legendás néprajzkutató

2023.10.06. 19:11

Emlékmorzsák a 10. évfordulón - Timaffy László munkássága előtt tisztelegtek Győrújbaráton - fotók

10 éve viseli a győrújbaráti művelődési ház Timaffy László nevét. Erre emlékeztek az intézményben péntek délután egy ünnepségen, amelyen a neves néprajzkutató jelenlévő lányai is megemlékeztek édesapjukról.

Barki Andrea

Az ünnepi műsorban fellépett a Baráti Dalkör, a Nyúli Falukórus, a dr. Barsi Ernő Népdalkör és Citeraegyüttes, a Csobolyó Néptáncegyüttes, valamint Spissich Karolina nyújtott át egy dalcsokrot a nézőknek.

– Emlékezni jöttünk ide.  Dr. Timaffy László néprajzkutató, tanár, mezőgazdasági szakember, népfőiskola alapító, folklorista, geográfus, sokrétű tudós. Büszkék lehetünk rá, hogy egy ilyen ember nevét viselheti a művelődési házunk immár 10 éve – mondta köszöntőjében Kóbor Attila polgármester. Kara Ákos országgyűlési képviselő köszöntőjében megerősítette: maradandó és örökkön tartó értékek azok, amiket kaptunk Timaffy Lászlótól.

 Az eseményen részt vettek a névadó lányai, Gyöngyvér, Ildikó és Emőke. Gyöngyvér könnyek között idézte fel a folklorista alakját. Számukra elsősorban édesapa volt, aki szeretetteljes, őszinte, nyitott és nagyon barátságos ember volt, de tudott szigorú is lenni. Felidézte édesapja máig ható mondását is: minden csak akkor ér valamit, ha igazi tartalma van. 

A műsorban fellépett a Baráti Dalkör, a Nyúli Falukórus, a dr. Barsi Ernő Népdalkör és Citeraegyüttes, a Csobolyó Néptáncegyüttes, valamint Spissich Karolina nyújtott át egy dalcsokrot a nézőknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában