Elismerés

2023.10.28. 08:07

Családokért díjban részesült a soproni idősékért fáradhatatlanul munkálkodó dr. Sütő Teréz

Pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban rendezték meg a Családokért díj, valamint a Családbarát munkahely díj átadó ünnepségét. A Családokért díjat tízen vehették át, köztük Horváthné dr. Sütő Teréz, aki hatvan éve fáradhatatlanul dolgozik Sopron szegényeinek, időseinek segítésén.

Kisalföld.hu

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára (k) és a Családokért díjjal kitüntetettek a díjak ünnepélyes átadásán a Várkert Bazárban 2023. október 27-én.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Hornung Ágnes a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a tíz embernek átadott Családokért díjról azt mondta, olyan emberek kaphatják meg, akik „elképesztő hittel, erővel és szerénységgel dolgoznak, munkájukkal hozzájárulnak a családok jólétéhez, segítséget nyújtanak a családvédelem és az örökbefogadás területén, támogatják az időseket, valamint kiemelkedő szakmai, közszolgálati munkát végeznek” - írja az MTI.

Horváthné dr. Sütő Teréz több mint négy évtizedet töltött Sopron és vonzáskörzete szociális és egészségügyi ellátásának szervezésében és irányításában mint szociális és egészségügyi osztályvezető. Irányítása alatt elsőként Sopronban hoztak létre emelt szintű idősotthont a Lőverekben. A nevéhez fűződik a ma Foreno néven ismert szociális foglalkoztató megalapítása, ami a csökkent munkaképességű egyéneknek biztosít foglalkoztatást. Az ő közreműködésével létesült többek között a Szarvkői úti bölcsőde, a családok és gyermekek átmeneti otthona, az idősek, fogyatékosok és pszichiátriai betegek nappali klubja. Segített a soproni hajléktalan­otthon létesítésében, és számos olyan rendelet megalkotásában, amelyek a rászoruló lakosok megsegítését szolgálják. Horváthné dr. Sütő Teréz, nyugdíjba vonulása után szakértőként még hét évig tevékenykedett a szociális és egészségügyi terület szak­minisztériumában. Az utóbbi 20 évben a demens betegek és hozzátartozóik segítésén munkálkodik. 2022-ben harmadik alkalommal szervezte meg Sopronban a 65 év felettiek demencia­szűrését, 400 fő bevonásával, melynek tapasztalatait felhasználva részt vett a Nemzeti Demencia Stratégia kidolgozásában. A demencia elleni küzdelemhez tartozik az is, hogy hét évvel ezelőtt a közreműködésével megalapították a soproni Alzheimer Cafét. Rendszeres előadó hazai és nemzetközi szakmai konferenciákon is. Jelenleg az Idősek Európai Háza Alapítvány civil szervezet elnöke. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában