Tűz és kár

2023.10.15. 08:01

14-en fedél nélkül - Segítséggel újult meg a leégett tető Kapuváron

Hatalmas összefogásnak és támogatásoknak köszönhetően elkészült annak a kapuvári családi háznak a teteje, ami fél évvel ezelőtt a kéményből kiinduló tűz áldozata lett.

Vámos Annamária

Egy élet munkája veszett oda, amit a nagyszülők a két kezükkel építettek. Fotó: Németh T. Ferenc

Pár perc alatt vált lakhatatlanná tavasszal egy kapuvári család otthona, mert leégett a tetőszerkezet. Ma már biztosan tudják, hogy a tüzet egy, a nem megfelelően szigetelt kéményből kipattanó szikra okozta. Az emeleten játszó gyerekek füstöt éreztek, ezért nyitottak ablakot, amin becsapott a láng, és pillanatok alatt terjedt végig az emeleten. Az egész tetőszerkezet megrongálódott. 

Azonnal hívták tűzoltókat, megkezdték az oltást, de hirtelen akkora füst támadt, hogy el kellett hagyniuk a házat. Semmit nem tudtak kimenekíteni, szinte mindenük odalett. 

Azt mondták, bárkivel előfordulhat ilyen tragédia. Az éves seprésen kívül, lehet, többször kellett volna ellenőriztetni a kéményt

– mondta Kolompár Anita, a ház egyik lakója.

Egy élet munkája veszett oda, amit a nagyszülők a két kezükkel építettek.  Fotó: Németh T. Ferenc

– Sok segítséget kaptunk, így a tető legalább elkészülhetett, és nem ázik be a ház. Vállalkozóktól kaptunk pénztámogatást, négyszázezer forint értékben tetőanyagot, ablakot. Párom munkatársai gyűjtést szerveztek, kaptunk segítséget a Kisalföld Jóakarat Hídja Alapítványától, a város önkormányzatától és a Nyitott Kapu-Vár munkatársaitól, illetve a családból aki tudott, hitelt vett fel – sorolta hálásan. 

A család hamarosan frissen felújított önkormányzati lakásba megy, mert a saját otthonukba való visszaköltözés még messze van, a belső munkálatok elvégzéséhez még sok forrásra lenne szükségük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában