Szüleit és testvérét vesztette el

2023.09.21. 06:47

Tragédia az M86-oson Rábakecölnél - Nagynénje saját gyerekeként neveli az árván maradt lengyel kislányt

A másfél éves Joasia Rábakecölnél vesztette el a családját. A kicsit nagynénje vette magához. Szeretetben, saját gyermekeként szeretné felnevelni - írja a Bors.

Kisalföld.hu

Lengyelországban több portál adott hírt a fiatal szülők és kisgyerekeik tragédiájáról. A családból egyedül csak a másfél éves kislány élte túl a balesetet az M86-os autóúton.

Mosolygós gyerekek, boldog szülők és álomnyaralás – így indult júniusban lengyelországi otthonából a fiatal család horvátországi álomnyaralására. Az út azonban szörnyű véget ért. Mint arról többször írtunk, a család éppen Rábakecöl térségben autózott, amikor a kocsit vezető lengyel édesapa védhetetlenül ütközött egy durrdefektet kapott, szintén lengyel honosságú kamionnal.

Hárman azonnal életüket vesztették: az édesapának, Adriannak; az anyukának, Adriannának és a hátul ülő 5 éves Barteknek esélye sem volt a túlélésre.

A horrorbalesetet csupán a Bartek mellett utazó másfél éves kislány, Joasia élte túl: őt egy arra járó, korábban rendőrként szolgáló magyar férfi szabadította ki, majd mentőhelikopter vitte kórházba. Később kiderült, hogy csodával határos módon szinte alig sérült meg, pár hét múlva már haza is utazhatott włocławeki otthonába.

Az Opel motortere szinte eltűnt. Az első ülésen utazóknak esélyük sem volt a túlélésre. Fotó: Kisalföld-archívum (Nagy Gábor)

Az egész családját elvesztő, árván maradt kislányért rögtön összefogott a közösség, és azonnal gyűjtésbe kezdtek: nem csak a lengyelek, de rengeteg magyar is küldött támogatást Joasiának és jövendő gyámjainak. A kislány eközben nagyszülei gyámsága alá került, azonban Adrian húga, Monika jelezte: ő szeretné felnevelni a kicsit.

Mint mondta, kislánya majdnem egy idős Joasiával, és azt szeretné, ha unokahúgával testvérekként nőnének fel. Bővebb részleteket ide kattintva olvashatnak a tragikus esetről. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában