Felavatták az új bírót és bírónét

2023.09.13. 13:28

Szüret és borünnep várta a szőnyieket

Szeptember 9-én egész napos program várta a szőnyieket a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvarán és a Hősök terén. Szombat reggeltől másnap hajnalig tartott a szüret és borünnep, ahol a helyiek mellett fellépett Agárdi Szilvi, Wolf Kati, az Exotic, majd igazi latin hangulatot teremtett a Batucada dob- és táncshow-ja.

Szinak Evelyn

A szervező, a Szőnyi Kulturális Egyesület semmit nem bízott a véletlenre, így egy remekül összeállított programot kaptak a helyiek, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a leginkább kedvükre valót. A horgászversenyt zenés ébresztő, majd Szüreti Focikupa követte, a bográcsban pedig 16 csapat készítette a finomabbnál finomabb gulyásokat, melyekből aztán a zsűrizést követően a kiérkezőket meg is vendégelték. A gyerekeket délelőtt a Pitypang koncertje várta, az ebédhez pedig Herczog Ricsi harmonikavirtuóz szolgáltatta a zenei aláfestést. 

A felvonulásról most sem hiányozhattak a lovasok.

A hivatalos megnyitóra délután kettőkor került sor, ahol dr. Kerekes Tibor, a Szőnyi Kulturális Egyesület elnöke, dr. Molnár Attila polgármester és dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester egyaránt kihangsúlyozta, mekkora szükség van a közösségek összetartó és megtartó erejére, melyre a szőnyi városrész egy tökéletes példa. Ezt követően a történelmi egyházak helyi vezetői megáldották a terményeket, melyeket a Komáromi Kosár Közösség állított össze. Felavatták az új bírót és bírónét, Takács Józsefet és párját Benczik Attila és felesége váltotta a megtisztelő poszton. Az ő lovas kocsijukkal az élen indult el a szüreti lovas menet, míg a színpadon megkezdődtek a programok. Bemutatkozott a komáromi mazsorettcsoport, felléptek a Színes Óvoda gyerkőcei, akik rábaközi táncokkal készültek, a Bozsik József Általános Iskola diákjai pedig mesével, furulyával és Fit Kid-bemutatóval szórakoztatták a közönséget. 

Az idei Szőnyi Szüret és Borünnep bírója Benczik Attila és felesége lett. FOTÓK: Szinak Evelyn

Agárdi Szilvia koncertje alapozta meg a hajnalig tartó bulit, őt az 1990-es évek népszerű csapata, az Exotic követte, akik újra Trabanton röpítették a lelkes közönséget. Magyarország popdívája, Wolf Kati szinte felrobbantotta a színpadot, a forró latin hangulatról pedig a Batucada csinos táncos lányai és ügyes dobosai gondoskodtak. A fesztivált az Enter Train Party Band zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában