Programajánló

2023.09.24. 08:51

Október elején a szépkorúak hetét tartják a győri Generációk Házában

Október 1-e az idősek világnapja, de nem csak ezen az egy napon kell odafigyelni rájuk – tartják a győri Generációk Házában, ezért előtte egész héten programokat szerveznek szeptember 25. és 29. között.

Kisalföld.hu

Fotó: Kisalföld-archívum

A nyugdíjasok régóta kedvelik programjaikat, mert jó közösségeket találnak a házban. A felújítás után ismét az idősek testi-lelki egészségének megőrzéséhez járulnak hozzá a számukra szervezett foglalkozásokkal. A héten mindennap 10 órától belekóstolhatnak valamilyen érdekes programba.

Hétfőn Varga Katalin haladó senior táncórát tart, kedden kézműves foglalkozáson vehetnek részt, amelyen egy szép rózsát készíthetnek. Szerdán egy kis sütemény mellett teázhatnak Michlné Gordon Zsuzsával. Egymásra és a világra nyitott nyugdíjasokat várnak a most induló új klubba, ahol kéthetente beszélgethetnek. A közösségi együttléthez, a kötetlen beszélgetéshez jó kellék a teázás, de lesz előadás az első foglalkozáson a teafogyasztás kultúrájáról. Ha szeretnének dalra fakadhatnak, ha meg akarják mozgatni tagjaikat, együtt tornázhatnak. Csütörtökön kezdő szenior tánc lesz Michlné Gordon Zsuzsa vezetésével.

Nem kell félni, nem akrobatikus rock and roll zene szól, hanem a korosztálynak szóló mozgás, öröm, agytorna várható. Az egészség, a fittség megőrzése, a demencia megelőzése a cél, és nem is kell hozzá partner. Akinek megtetszik ez a mozgás, heti rendszerességgel vehet részt rajta. Pénteken Ki mit tud-ot szerveznek Petőfi Sándor János Vitéz című művéről. A feladatokban vissza lehet idézni a gyermekkorban tanultakat.

A programok ingyenesek, de regisztrálni kell a 06-96-518-032 illetve a 06-20-569-7921 telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában