EzTörténtKisalföld

2023.09.07. 13:45

Erről írtunk 50, 40 és 20 éve - Csornai fürdő építése, dióüzlet, stadionavató Sopronban

Erről írt a Kisalföld 50, 40 és 20 éve szeptember 7.-én.

Kisalföld.hu

Forrás: Kisalföld Archív

50 éve – Csornai fürdő

Áprilisban kezdték el építeni a csornai termálfürdőt. Ma már készen áll egy úszómedence, két ülőmedence és egy pancsoló, negyven ötszemélyes kabin és egy 300 fős közös öltöző. A strand építése eddig — a társadalmi munkát is beleszámítva — körülbelül 5 millió forintba került. Tervezik gyógystrand kialakítását, és téliesítenek egy medencét.

40 éve – Jó üzlet a dió

Jól fizető – vagyis gazdaságosan előállított dollárokat jelent – a magyar dióbél a nyugati piacokon. Csak a mi vidékünkről tavaly mintegy félmillió dollár értékűt exportált a Monimpex, a győri központú Észak-dunántúli Szövker Vállalat közreműködésével. Ám ez a mennyiség talán lehetett volna több is, ha nem alakul ki néhány zavaró körülmény.

20 éve – Stadionavató

Az Arany Ászok labdarúgó NB I ötödik fordulójában remekül sikerült a stadionavatás a Matáv Sopronnak, hiszen 3–1-re legyőzte a Pécs együttesét. Nem volt oka viszont az örömre a Győri ETO FC híveinek, hiszen a zöld-fehérek simán kikaptak a Hungária körúton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában