Közlekedés

2023.09.08. 17:48

Átadták: aszfalt a Lickói úton Mecséren - fotók

82,3 millió forintból újították fel a Lickói utat, melyhez a mecséri önkormányzat 7,2 millió forintot biztosított.

Mészely Réka

A vidéki élet is lehet minőségi, ez kormányzati szándék is

– emelte ki Nagy István agrárminiszter a Lickói út átadóján, aki Mecsért így jellemezte: "Egy kis település, nagy akarattal!"

– Nagy esemény ez Mecsér életében: az 1-es útig szilárd burkolaton közlekedhetnek a járművek Lickópuszta érintésével. A felújítás 82,3 millió forintba került, amihez 7,2 millió forint önrészt biztosítottunk – hangsúlyozta Csaplár Zoltán mecséri polgármester, aki arról beszélt, hogy ez a külterületi út nagyon fontos a község életében. A gazdasági szempontból lényeges kérdés, hogy milyen úton közlekednek a mezőgazdasági járművek. Emellett közbiztonsági és katasztrófavédelmi oldalról is fontos szerepe van. Itt emlékezett a faluvezető a tíz évvel ezelőtti árvízre, amikor a falu a védekezési munkák miatt két részre szakadt. Egyik részét innen lehetett megközelíteni, a másikat pedig az 1402-es számú útról.

– A Lickópuszta és az 1-es út közötti szakasz 1965-ben az akkori kormány intézkedésére kapott szilárd burkolatot. Időközben azonban az út elhasználódott. Úgy érzem, példaértékű a helyi gazdák és érdekeltségek összefogása a Lickói út első szakaszának felújításához nyújtott anyagi segítsége – hangoztatta még a polgármester, külön köszönetet mondva minden támogatónak. A következő szakaszra a külterületi út pályázaton indultak sikeresen.

Széles Sándor főispán a mecséri lakosok tiszta és egyenes lelkéhez hasonlította a most átadott útszakaszt, és egyben gratulált mindazoknak, akik összefogtak a sokáig vágyott útért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában