Primák között a legprímábbak

2023.09.18. 13:31

Átadták a Komárom-Esztergom Vármegyei Prima díjakat

Díjátadó gála keretében adták át szeptember 15-én, pénteken a Komárom-Esztergom Vármegyei Prima díjakat a Jászai Mari Színházban. A különböző kategóriákban a tíz jelölt közül öten vehették át a rangos elismeréseket.

Kiss T. József

Vármegyei Prima díjat kapott Varga Ágota filmrendező, Aradvári Mihályné, a tatabányai Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda intézményvezetője és dr. Schler Szilvia komáromi gyermekorvos a magyar tudomány kategóriában. Prima különdíjas Markos Anikó építészmérnök, a Prima közönségdíjat pedig Szekeres János nyugalmazott testnevelő vehette át. Természetesen a többi jelölt, Sopotnik Zoltán költő, író, szerkesztő, kritikus, Kovács Melinda fotóművész, Fenyvesi Károly újságíró, a Peron Music Alapítvány és Pap Tibor elnök, valamint a Baj KSE kerékpárszakosztálya és Nagy Györgyi szakosztályvezető munkásságát is elismerték.

 

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezetének elnöke nyitotta meg a 18. KOVM Prima Díjátadó Gálát. Pordán Zsigmond köszöntötte a jelenlévőket, köztük Perlusz Lászlót, a VOSZ főtitkárát, Kancz Csaba főispánt, Szücsné Posztovics Ilonát, Tatabánya polgármesterét, Stendl Balázst, Esztergom alpolgármesterét, Bencsik János, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Erős Gábor országgyűlési képviselőket, Popovics Györgyöt, a vármegyei közgyűlés elnökét, Szerencsés Lászlót, a KEMKK elnökét. A Prima díj mottója: „Vállalkozók a kulturális értékekért.” Kancz Csaba köszöntőjében elmondta, nehézségek mindig voltak, a vállalkozóknak pedig mindig pluszterhet kellett vinniük. Csak összefogással lehet a vármegye is sikeres.

Átadták az Év Vállalkozója Komárom-Esztergom Vármegyében elismeréseket is: Vámosi Gábor, a Cornmill Kft. tulajdonosa, Gál István, a GI-GA Farm Kft. tulajdonosa, Hajduné Farkas Erika ügyvezető, a Hajdu Fuvarozási Kft. tulajdonosa, Vincze Attila, a Hartmann Kft. ügyvezetője, Straubinger Zoltán, az Izlandi Lovas Kávéfutár Kft. tulajdonosa, Sasvári Béla, az Optic World üzlethálózat vezetője, Fülöp Rózsa és Fülöp Csilla, a Gemini HR Kft. tulajdonosai, Zink Ferenc Róbert, a Zafír Mérnök Tanácsadó Kft. tulajdonosa, Bagó László, a Zebra Neo 2014 Kft. tulajdonosa és Ányos Vince, a Zöld Út Kft. tulajdonosa részesült az elismerésben.

A megyei prima gálán pohárköszöntőt mondott Perlusz László főtitkár. Elmondta, tudják, milyen nehéz helyzetben vannak a mikrovállalkozások és a kkv-k, recesszió elé nézünk, nehéz a helyzet. Mindenki abban bízik, reménykedik, hogy jobb időszak következik. „Sokan felteszik nekem is a kérdést: lehetünk bizakodóak? Ma itt, Tatabányán, azt hiszem, megkaptam a választ: igen, ahol ilyen vállalkozói közösségek és társadalmi összefogás van, ott van remény.”

Az vállalkozók országos napján, december 1-jén Budapesten, a Művészetek Palotájában egy kiemelt megyei vállalkozó is az Év Vállalkozója díjban részesül, melyet Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Transz Kft. tulajdonosa vehet át.

Az országos Prima Primissima díjat Demján Sándor, a VOSZ elnöke alapította 2003-ban, melynek célja volt a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra fejlesztésének pártoktól független erősítése. A Prima Primissima díjakat a televízió nyilvánossága előtt adják át. Ennek mintájára országosan az elsők között először Komárom-Esztergom vármegyében adták át a vármegyei Prima díjakat, hagyományosan a magyar színház és filmművészet, képzőművészet, tudomány, oktatás és köznevelés, építészet és építőművészet, sajtó, közművelődés, zeneművészet és sport kategóriákban.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában