Ünnepi szentmise

2023.09.13. 08:09

30 éves az ikrényi templom

Az ikrényi egyházközség ismét egy jubileumi eseményhez érkezik. Szeptember 17-én a templom búcsúja alkalmából a délután négy órakor kezdődő szentmise keretében emlékeznek meg a templom felszentelésének 30.-ik évfordulójáról.

Kisalföld.hu

Az ikrényi templom

Forrás: Kisalföld Archív

Fotó: Nagy Gábor

Öt évvel ezelőtt a negyedszázados jubileum alkalmával is visszatekintettek az elmúlt évtizedekre, azokra az időkre, amikor a templom építésének gondolata felvetődött, majd a tervek a megvalósítás útjára léptek. A kilencvenes évek elején hamar felgyorsultak az események, és Czank Vilmos, templomépítő plébános vezetésével gyorsan megépült a templom.

Soha nem szabad megfeledkezni azokról az emberekről, segítőkről, támogatókról és közreműködőkről, akik valamit is hozzátettek a templom felépítéséhez, működtetéséhez, és a fennmaradásához. Nem elég felépíteni a templomot, azt tartalommal is meg kell tölteni, ne csak Karácsony alkalmával teljen meg a templom, hanem máskor is.

Dr. Pápai Lajos emeritus megyés püspök úr szentmisét tart, ugyanúgy, mint az alapkőletétel vagy éppen a felszentelés alkalmával, majd az egyes kerek évfordulókon.

Várják az ikrényi híveket, lakosokat és a környező települések hívő közösségeit is a megemlékezésre. 30 év elteltével a rendszerváltást követően az elsők között lehetett ott Ikrény az új templomépítők között.

Beküldte: Kocsis-Katona Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában