Öveges József Tanulmányi Ösztöndíj

2023.08.07. 10:17

Már lehet pályázni Tata város tanulmányi ösztöndíjára

A Tatai Piarista Gimnázium, ma Eötvös József Gimnázium egyik legendás tanáráról, Öveges Józsefről (1895–1979) nevezett el tanulmányi ösztöndíjat Tata önkormányzata már korábban. Idén sem szakad meg a sorozat, pályázhatnak a diákok.

Kiss T. József

A díj olyan tatai állandó lakóhellyel rendelkező, nappali tagozatos, felsőoktatás alapképzésben, osztatlan mesterképzésben vagy mesterképzésben tanuló hallgatónak adományozható, aki a díj adományozását megelőző tanév mindkét félévében 4,0-nél magasabb tanulmányi átlagot ért el, és még legalább egy tanéve van hátra a tanulmányai befejezéséig. A díjat évente maximum 10 diáknak lehet odaítélni: öt hallgatónak, akik a humán tudományterületen és öt hallgatónak, akik a természettudomány-műszaki szakterületen tanulnak. Egy szakterületen jutalmazott hallgatók száma abban az esetben lehet ötnél több, amennyiben a másik szakterületre beérkezett pályázatok száma nem éri el az ötöt. 

A díjat Tata város polgármestere adja át minden év októberében. Az ösztöndíj havi összege tizenkétezer forint. A díj odaítéléséről a mindenkori oktatási feladatokkal foglalkozó bizottság javaslatának figyelembevételével Tata város polgármestere dönt. A pályázatot a polgármesternek címezve, zárt borítékban a polgármesteri hivatalban kell leadni szeptember 8-ig. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában