kisalfold.hu videó

2023.07.04. 15:08

Új mentőautót adtak át a Kapuvári Mentőállomáson - fotók, videó

A modern felszereltségű mentőautót kedden délelőtt adta át az Országos Mentőszolgálat. Az átadó után nem sokkal bevetésre indult az új esetrohamkocsi.

Vámos Annamária

Fotó: Németh Ferenc

Csillag Zoltán mentőápoló és a Nyugat-dunántúli régió kommunikációs munkatársa elmondta, hogy az Országos Mentőszolgálat idén másfél milliárdos kormányzati támogatással 33 darab új esetrohamkocsit szerzett be. Az első 14 gépjárművet márciusban állítottak szolgálatba, további 19 mentőgépkocsiból hármat június második felében adtak át bajtársaiknak Dunántúlon, ezek közül az egyik Kapuvárra került. Céljuk tovább emelni a város és a környező települések mentési színvonalát.

- A kapuvári bajtársaink az elmúlt évben nagyságrendileg 3300 mentőfeladatot láttak el, amelynek során közel 260 ezer kilométert tettek meg a mentőgépkocsikkal, és a lakossági visszajelzések is alátámasztják, hogy szakmailag és emberileg is nagyon magas színvonalon gyakorolják a hivatásukat

 - gratulált a szakember. Majd ezután folytatta az új esetrohamkocsi felszereltségének bemutatásával: - Az autó kialakítása és felszereltsége, segíti a mentőmunkát, emeli a beteg komfortérzetét, és hatékonyabbá teszi a bajba jutottak megmentését. Mozgó intenzív osztályként belgyógyászati és balesetből kifolyólag történő sérüléseknél minden szinten el tudjuk látni a sérültet - fejtette ki Csillag Zoltán, a kommunikációs szakember.

Az autóban található egy modern monitorrendszer, ami a beteg minden életfontosságú paraméterét monitorozza, amelyre a mentőknek útközben szükségünk van, így egy jelentős változás beálltakor, azonnal be tudnak avatkozni.

 Egy modern lélegeztetőgéppel is felszerelték az esetkocsit, így, ha betegség vagy sérülés folytán a beteg légzését gépi úton kell pótolni, ahhoz egy a mai kornak teljesen megfelelő készülék áll rendelkezésükre. Az Országos Mentőszolgálatnál rendszeresített és a biztonságos betegellátást támogató, elengedhetetlenül szükséges gyógyszerek, eszközök mindegyike segíti a mentők munkáját, mint például infúziós pumpa, légúti váladékszívó, a testhőmérsékletre fűtött infúzió. A mobil betegellátó egységekben, táskákban és hátizsákokban minden modern transzporteszköz elősegíti, hogy a beteg a helyszínen magas szintű ellátásban részesüljön.

Az átadót követően riasztás érkezett az állomásra, a mentőket egy szívbeteghez hívták, aki rosszul lett, így az új autóval rögvest indultak a bajba jutotthoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában