Több milliós támogatások

2023.07.01. 15:01

Sikeres pályázatok segítik a fejlődést Rábakecölön

Rábakecölben a Magyar Falu Program révén számos fejlesztésre volt lehetősége a településnek. További forrásból is érkezett pénz a faluba, a teljesség igénye nélkül cikkünkben sorra vesszük, mely területeken ruházott be az önkormányzat.

kisalfold.hu

Rábakecölben felújították az óvoda kerítését és a Kossuth utca járdáját, előbbihez közel 2,5 forint, utóbbihoz 10 millió forint érkezett. Szociális tűzifa beszerzésére megközelítőleg 800 ezer forint támogatásban részesült az önkormányzat.

A település külterületi utak felújítására benyújtott kérelmét a Vidékfejlesztési Programban pozitívan bírálták el, így 62,6 millió forinthoz jutottak konzorciumban Vásárosfaluval. Ezenfelül több mint 1,3 millió forint támogatás érkezett, a LEADER-pályázat révén pedig 1,2 millió forinttal gazdagodtak. Nemcsak pénzbeli juttatásokkal gyarapodott a falu, az Országfásítási Program révén 22 fát ültethettek el. A rendelő eszközeit 500 ezer forintból fejlesztették.

A Vöröskereszt az egészségnapot, a vármegyei önkormányzat az óvoda fejlesztését támogatta. Az intézmény eszközcsomagot is nyert.A Magyar Labdarúgó Szövetség az elmúlt két szezonban a taoprogram keretében összesen több mint 2,5 millió forint támogatásban részesítette a Rábakecöli Sportegyesületet.

Eredményesek voltak a kiírásokon a civil szervezetek is. A Nemzeti Együttműködési Alap forrásából pályázat útján 350–350 ezer forintot nyert a Rábakecöl Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Barnakmenti Vadásztársaság és a Rábakecöli Sportegyesület, valamint 105 ezer forintot kapott a Rábamenti Mezőgazdasági Termelő Szövetkezet Horgász Egyesület. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában