Összefognak a Bakonyért

2023.07.12. 10:23

Nyolc település csatlakozott a Bakony chartához Komárom-Esztergomból

Ünnepélyesen aláírta nyolc bakony­aljai település polgármestere a turizmus fejlesztését szolgáló Bakony Turisztikai Charta szándéknyilatkozatához való csatlakozását.

Kisalföld.hu

Az előzmény, hogy 2023 júniu­sában a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke megkereste Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzatát, hogy csatlakozzon az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által kezdeményezett Bakony Turisztikai Charta alapítói, aláírói közé. A vármegyei önkormányzat közgyűlésének legutóbbi döntése értelmében Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata és a Komárom–Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. a charta alapítójaként szintén aláírta a szándéknyilatkozatot. 

A nyolc aláíró település: Aka, Ácsteszér, Ászár, Bakonybánk, Bakonysárkány, Bakonyszombathely, Kisbér és Réde. Súr és Csatka már korábban csatlakozott. 
 

A chartához csatlakozó települések polgármesterei és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, valamint Popovics György, a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés elnöke (középen) a chartával.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában