Ipar

2023.07.25. 12:40

Megfelelt minősítést kapott az akkugyár Komáromban

Az SK On Hungary Kft. és az SK Battery Manufacturing Kft. közös zajcsökkentési projektet indított 2021 év végén, mely sikerrel lezárult.

Kisalföld.hu

A környezetvédelmi hatóság „megfelelt” minősítéssel zárta az SK cégcsoport komáromi gyárait üzemeltető két cég közös zajcsökkentési projektjét.

A környezetvédelmi hatóság „megfelelt” minősítéssel zárta az SK On Hungary Kft. és az SK Battery Manufacturing Kft. (az SK cégcsoport komáromi gyárait üzemeltető két cég) közös zajcsökkentési projektjét – írta a villanyautosok.hu szakportál. 

A 2021-ben indított átalakítások célja a környéken lakók nyugalmának és egészségének védelme mellett a jogszabályokban előírt határértékeknek való megfelelés volt. A 2023. április 25-én jóváhagyott terv szervezési és műszaki intézkedések sorát tartalmazta, amelyeket több fázisban valósítottak meg. A zajforrások azonosítása és a munkavégzés szabályainak finomítása után több helyre hangelnyelő és zajvédő paneleket, hangszigetelő falakat, illetve ernyőket szereltek fel. 

A projektet nappali és éjjeli időszakban végzett, akkreditált zajméréssel zárták. Az SK On Hungary jelenleg két gyárral rendelkezik Komáromban, és Iváncsán építi a harmadik, várhatóan 2024-ben beinduló üzemét. Mindhárom telephelyen elektromos autók akkumulátoraihoz gyártanak cellákat és azok összeépítésével modulokat. Forrás: kemma.hu 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában