Elismerés

2023.07.13. 15:42

Egy élet a műtőben - Kitüntették Kovács Imrét a 40 éves szolgálatáért Kapuváron

1944-ben született Kapuváron Kovács Imre, Boxi, aki az egészségügy szolgálatában töltött több mint négy évtizedet.

Vámos Annamária

A Város Önkormányzata „Kiváló Egészségügyi Munkáért – Dr. Lumniczer Sándor” kitüntetéssel mondott köszönetet Kovács Imrének. Képünkön családja körében a kitüntetéssel. Fotó: Németh Ferenc

1959. május 11-én kezdte meg munkáját élelmezés-beszerzőként a mai Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetben. 1961-ben műtőssegédnek tanult, majd elvégezte a sterilizáló-tanfolyamot, és a sebészeti műtőben dolgozott egészen 2004. december 31-ig. 1968-ban ismerkedett meg Németh Piroska gyermekápolónővel, 1969-ben kötött házasságukból két lánygyermek, Eszter és Katalin született. A nyugdíj mellett még egy évig dolgozott a kórházban. 2007-ben a kapuvári kórház megszűnt, de idővel egynapos sebészet indult az intézményben, ekkor segítőként tevékenykedett az ambulancia- rendelésen egészen a múlt év végéig. Szabadidejét szívesen tölti feleségével és négy unokájával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában