kisalfold.hu videó

2023.06.09. 14:59

Szolgálatban másokért nap Mosonmagyaróváron - Fotók, Videó

Az I. Szolgálatban Másokért Nap keretében rendőrök, tűzoltók, katonák, mentők és a büntetés-végrehajtás képviselői mutatkoztak be a diákoknak, akiket pályaorientáció mellett ügyességi vetélkedő, kötetlen beszélgetések és ajándékok várták a Mosoni-Duna partra pénteken.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

– A Hunyadi Mátyás Honvédség és Társadalom Baráti Kör Egyesület régóta foglalkozik az iskolánk tanulóinak hazafias nevelésével. Fontosnak tartjuk azt is, hogy a katonaság és diákok közötti kapcsolatot erősítsük. Innen jött az ötlet az I. Szolgálatban Másokért Nap megszervezésére, hogy felhívjuk a figyelmüket ezekre a pályákra – tudtuk meg Ambrus Pétertől, aki a mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola szakoktatójaként és a Punishers LEMC Hungary motoros baráti kör titkáraként állt a rendezvény szervezésének az élére.


Az eseményen bemutatkozott a büntetés-végrehajtás, a rendőrség, az Országos Mentőszolgálat, a katasztrófavédelem és a Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred. A mosonmagyaróvári középiskolák diákjait különféle ügyességi versenyekkel várták, de az általános iskolások és érdeklődők is betekinthettek a rendvédelmi szervek munkájába.

– Szeretnénk ismertetni a lehetőségeket a pályaválasztás előtt álló fiataloknak – emelte ki Ábrahám Kálmán, a Punishers magyarországi elnöke, aki maga is immár felnőttfejjel választotta a honvédséget. – A társszervekkel együtt népszerűsítjük az érdeklődőknek a munkánkat: így bemutattuk az újraélesztést eszközzel vagy anélkül vagy a stabil oldalfekvést. Ifjú bajtársaink lelkesek, motiválják a fiatalokat, legyenek kollégáink – hangsúlyozta Nagy László, az Országos Mentőszolgálat munkatársa.

– Készenléti gépjárművel, fecskendővel, gyors beavatkozó műszaki mentő gépjárművel érkeztünk, kollégáim a szakfelszerelést is megmutatják, s beszélünk az alaptevéknységünkről is – számolt be Szabó András, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában