Elismerés

2023.06.19. 22:12

Két vízügyi szakember, Kertész József és Kiss Norbert MHT kitüntetést kapott

A Magyar Hidrológiai Társaság május 23-án megrendezett éves tisztújító közgyűlésén az alábbi két munkatársunkat részesítették kitüntetésben - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

kisalfold.hu

Kertész József

Szíve és lelke a Szigetközé, mindent tud róla. Ő a Szigetköz embere. Igazgatóságunk Szigetközi Szakaszmérnökségén kezdett munkavezetőként, majd építésvezetőként folytatta munkáját. Részt vett a Dunakiliti-duzzasztó és a tározó töltésének építési munkáiban. 22 évig volt a Szigetközi Szakaszmérnökség vezetője. A Duna 1992. évi elterelését követő rehabilitációs munkákban döntő szerepet vállalt. Munkásságának köszönhetően alakult ki a szigetközi hullámtér és a mentett oldal korszerű szemléletű, természetes vízjárást követő vízpótló rendszere. Elhivatott munkájában mindig a szigetközi emberek életének jobbítását tartotta a legfontosabbnak. Jelenleg szakértőként segíti igazgatóságunkat.

Kertész József az elismeréssel.

Kiss Norbert

Vízépítő mérnök, igazgatóságunk Hansági Szakaszmérnökségének vezetője, az MHT Soproni Területi szervezet vezetőségének tagja. Közel 25 éves vízügyi pályafutása alatt számos szakterületen szerzett tapasztalatot, körültekintően alapos munkavégzés jellemezte minden munkakörében. A Társaságban és a vízgazdálkodásban kifejtett kiemelkedő szakmai munkája, elhivatottsága alapján érdemes a kitüntetésre. Aktívan részt vesz az MHT Soproni Területi Szervezetének munkájában, gyakran vállalja előadások megtartását.

Kiss Norbert a díjjal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában