Vízügy és katasztrófavédelem

2023.06.29. 18:28

Árvízvédelmi bejárás Komáromtól Dömösig

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Tatai Szakaszmérnökségének vezetője, Molnár András és a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatója, Sári Ákos Donát ezredes, valamint a katasztrófavédelem vármegyei polgárvédelmi főfelügyelője, Sikrai Attila alezredes közös bejárást tartottak a Duna mentén Komáromtól Dömösig.

kisalfold.hu

Forrás: ÉDUVIZIG

Fotó:

A bejárás során azon helyszíneket tekintették meg, ahol árvédelmi munkára lenne szükség egy jelentős árhullám érkezésekor az elöntések megakadályozása érdekében. A helyszíneken egyeztették a védekezés során felmerülő felelőségi köröket és a fontosabb beavatkozásokat. Igazgatóságunk kezelésében lévő védvonalak a Komárom-almásfüzitői és a Tát-esztergomi árvízvédelmi szakasz, az önkormányzati védekezéssel érintett települések pedig Dunaalmás, Neszmély, Süttő, Lábatlan, Nyergesújfalu, Esztergom kelet, Pilismarót és Dömös - írta honlapján az ÉDUVIZIG.

A két szervezet hatékony együttműködése elengedhetetlen mind az állami, mind pedig az önkormányzati árvízvédekezés sikeres végrehajtása érdekében, melyet ilyen közös bejárások során  átadott információkkal is erősítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában