A gyerekekért pályáztak

2023.06.13. 19:22

23 milliót osztott szét a nyertes alapítványok között a győri Kantharosz Alapítvány - Átadták a támogatói okleveleket

Negyvenkilenc pályázó közül tizenheten kapták meg a kért segítséget. Emellett a 18. nyertes pályázót a közönség szavazta meg a gálán.

Simon Roberta

A Lurkó Alapítvány képviselője, Zajovicsné Vizer Bernadett egy millió forintos támogatást vett át Mikóczi Tamás elnöktől.

Fotó: Nagy Gábor

Idén a 11. Kantharosz Gálán rekordmennyiségű, 23 millió forintot gyűjt össze. Kedden adták át a nyertes alapítványoknak a támogatói oklevelet, amellyel a gyermekek fejlesztését, felzárkóztatását, ápolását, gondozását és nevelését, valamint a tehetségek felkarolását támogatják. Negyvenkilenc pályázó közül tizenheten kapták meg a kért segítséget. Emellett a 18. nyertes pályázót a közönség szavazta meg a gálán. 

A négy jelölt közül, végül Faragó Csilla nevelőszülőt választotta ki a közönség, aki az 500 ezer forintos nyereményéből szabadidő szobát szeretne kialakítani a nevelőhálózat gyermekeinek. Emellett, minden nyertes alapítvány álmát valóra tudják váltani, az 500 ezertől a több mint 2.5 millió forintos támogatásokkal. 

Tagai István, alapító szervező elmondta, hogy nagy álma vált valóra és nem is gondolta volna, hogy az első év után ilyen sikere lesz a rendezvénynek. 

- Az első évben nagy sikernek könyveltük el, hogy 3 millió forintot tudtunk összegyűjteni, idén pedig átléptük a 23 milliót. A Kantharosz Gála célja mindig is az volt, hogy szórakozva jótékonykodjunk, ezzel segítve az arra rászorulókat. A Győri Filharmonikus Zenekar, a szponzorok, a borászok és a nézők nélkül ez most sem sikerült volna, így hálásak vagyunk minden támogatásért. Évről évre a részvevők, a licittételek és licitálók is egyre többen vannak, reméljük a jövőben is tartani tudjuk ezt a szép tendenciát - emelte ki Tagai István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában