Bezárul a kör

2023.05.05. 13:03

Őszre Öttevény és Abda között is elkészülhet a kerékpárút

Három év előkészítés, több nehézség leküzdése után kerékpárút épül Öttevény és Abda között a vármegyei önkormányzat és Öttevény beruházásában mintegy 400 millió forintból. A kivitelezés elkezdődött, kedden elindultak a gépek, várhatóan október 2-ára készül el.

Barki Andrea

A projekttábla kihelyezésével jelképesen elkezdődött a beruházás. Németh Zoltán (b) és Bider Zsolt a helyszínen.

Fotó: Nagy Gábor

A projekttábla kihelyezésével péntek délelőtt Németh Zoltán, a vármegye önkormányzatának elnöke és Bider Zsolt öttevényi polgármester sajtótájékoztatón jelképesen elindította a beruházást.

Öttevény és Kunsziget között pár éve már megépítettük a bicikliutat. 2020-ban lehetőséget láttam arra, hogy a vármegye területfejlesztési keretéből, annak turizmusra fordítható részéből finanszírozni lehetne ennek a kerékpárútnak az építését. Így most elkészülhet ez a 2,5 kilométer hosszú kerékpárút, ami a kerékpáros turisták és a két település között közlekedők biztonságát szolgálja – szögezte le Németh Zoltán, aki kiemelte, hogy így körbe lehet majd tekerni Győrtől - Kunszigeten, Dunaszegen át, majd a szigetközi kerékpárúton és Győrzámolytól a Mosoni-Duna leaszfaltozott töltésén - a Széchenyi Egyetemig.

Bider Zsolt polgármester elmondta, hogy elkészült egy olyan marketing stratégia, ami összegzi a kerékpárút-körön elérhető szabadidős tevékenységet, helyi turisztikai célokat, természeti látványosságokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában