135 palack a mustrán

2023.05.04. 21:11

Mutatjuk Sopron három legjobbnak ítélt borát és város idei hivatalos borait is - videó, galéria

A közel harmincéves múltra visszatekintő soproni borvidék borversenyét május 4-én rendezték. Megnyitóján részt vett Mikó Gábor, a Sopron Fertőmenti Hegyközség hegybírója, Molnár Ákos, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke, valamint Mágel Ágost önkormányzati képviselő.

Varga Henrietta

Az idén, százharmincöt bor mérettette meg magát, 46 fehér, 20 rozé és 69 vörösbor közül választották ki a legjobbakat.

Az idén, százharmincöt bor mérettette meg magát, 46 fehér, 20 rozé és 69 vörösbor közül választották ki a legjobbakat. A borvidék legfontosabb versenye, az itt kiválasztottak az országos vetélkedőn is indulhatnak.

A minősítést végző bírálók, egy száz pontos rendszerben dolgoztak, szín, tisztaság, illat, íz és összbenyomás alapján pontoztak. A versennyel párhuzamosan zajlott a város borának kiválasztása is, melynek különlegessége, hogy idén nem csak vöröset, hanem fehér és rozé bort is választottak.

A versenyben a Payrits Borászat Soproni Zenit 2022 a fehér borok között, a Sterlik Pince 2022 Merlot Roséja a rozék között, illetve a Horváth Borászat Soproni Corvinus Cuvée 2017-es palackja a vörösborok között ítéltetett a legjobbnak.

Pezsgő kategóriában a Stubenvoll Pince Brut Nature Rosé 2022-es bora nyert. Sopron Város Bora címet a Payrits Borászat fehér Zenitje, a Wibi Borászat Rosé Cuvée-je és a Horváth Borászat Soproni Corvinus Cuvée vörösbora kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában