Pénzhamisítás

2023.05.17. 14:05

Hamis tízezresek nyomában - Megszólalt a győri rendőrség

kisalfold.hu

Forrás: Csapó Balázs

Fotó: Illusztráció

Néhány napja számoltunk be arról, hogy szerkesztőségünkhöz eljutott a hír, hogy az utóbbi időben több olyan esetet tapasztaltak kisboltosok, üzemeltetők Győr különböző pontjain, hogy hamis 10 ezer forintos bankjeggyel fizettek ismeretlenek az üzletekben, dohányboltokban, fagyizókban. Az egyik érintett üzlettulajdonos levelet írt a Kisalföldhöz.

A Magyar Nemzeti Bank után, most  a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság is nyilatkozott az esettel kapcsolatban:
- A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába az elmúlt időszakban több alkalommal tettek állampolgári bejelentést vélhetően hamis pénzzel történő fizetés miatt. Ezen esetekben a tevékenységirányítók minden alkalommal megadták a szükséges segítséget és felvilágosítást a bejelentőnek és/vagy járőrt küldtek a helyszínre, illetve őt az ügyben illetékes Győri Rendőrkapitányságra irányították.

Kiemelték, hogy  a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságra magánszemélyektől és a Magyar Nemzeti Banktól egyaránt érkeztek hamis pénzzel kapcsolatban feljelentések, amelyekben a hatóság minden esetben elrendelte pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt az eljárást.

A vármegyei rendőrség álláspontja szerint, a Kisalföldnek küldött olvasói levélben írtak, mely szerint a rendőrség ilyen esetekkel nem foglalkozik, nem felel meg a valóságnak.

A hatóságok kérik, ha bárki hamisgyanús bankjeggyel, vagy pénzérmével találkozik hívja a 112-es segélyhívó számot és a rendőrség minden esetben intézkedni fog.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában