Békeüzeneteket is felreptetnek

2023.05.31. 14:36

Galambokkal emlékeznek Trianonra Győrben

Gyurina Zsolt

Szabó Gyula, az Arrabona Városvédő Egyesület elnöke és Takács Gábor, a Kisalföldi Postagalamb Versenykerület elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Győrben egy különleges pénteki eseményről: június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja, a városi ünnepséget pénteken, június 2-án tartják 11 órától a Baross-híd lábánál. Ennek végeztével, körülbelül 11 óra 45 és 12 óra között a városháza elől 2023 galambot reptetnek el egy kamionból, így emlékeztetve a trianoni diktátumra és arra, hogy a béke az egyetlen megoldás. 

A szervezők közlése szerint a látványos  eseményt a legjobban az út szemközti oldaláról, a szökőkutaktól lehet majd a legjobban látni. Külön programként a győri diákok írta békeüzeneteket is felreptetnek 20 galambbal.

Szabó Gyula elárulta, hogy Győrben nagy hagyományai vannak a galambreptetésnek, minden bizonnyal azzal összefüggésben, hogy Bach Sándor belügyminiszter 1852-ben betiltotta az aradi vértanúkra emlékezést, és helyette az emberek galambot reptettek. Győrnek Galamb nevű városrésze is volt, Likócs és Gyárváros egyes területeit nevezték így, emlékeztetett a városvédő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában