Családi programok egész nap

2023.05.11. 15:29

Emlékhelyek napja Tatabányán

Az Emlékhelye napja alkalomból családi napot szerveznek a Bányászati és Ipari Skanzen területére Tatabányán.

Kiss T. József

A programok május 13-án szombaton délután 2 órakor kezdődnek, a rendezvényt megnyitja és köszöntőt mond Szücsné Posztovics Ilona polgármester. 

További programok: a Batyu Színház előadásai, Tatabánya kialakulásáról, alapításáról Gyüszi László (József Attila Könyvtár), a Dózsakerti régészeti leletekről Pál Gabriella a Tatabányai Múzeum igazgatója tart előadást. Fellép a Kertvárosi Bányász Mazsorett Együttes, a Bánhidai kisfúvósok, lesznek Peron tehetségkoncertek.

Kísérő programok: mesebányaállomás, bányamanó keresés, solymász bemutató, interaktív élménydobolás, íjászkodás, mesesarok és kézműves foglalkozások, rekesztorony építés.

A rendezvény ideje alatt a  T-Busz 70-es, menet rendszerű járatával ingyen lehet feljutni a Turul Emlékműhöz. Különjárat is indul a Bányászati és Ipari Skanzenhez közeli buszmegállóból 15:00-kor és 16:00-kor a Gerecse Kapuja (Turul Emlékmű) buszmegállóba ingyenesen, valamint vissza: 16:30-kor és 17:30-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában