Tekerj velünk!

2023.05.03. 11:48

Bringás pikniket tartottak a tatai Építők parkjában

Tekerj velünk! elnevezéssel indított kampányt a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság, Balesetmegelőzési Bizottsága (KEVMBB), egyúttal meghirdették a Kerékpárosok Évét. Az éves kampány célja, hogy a vármegye területén, településein rendezvényeket tartsanak, a kerékpáros infrastruktúra adta lehetőségeket kihasználva, a közlekedők  figyelmét felhívják, ráirányítsák a biztonságos, balesetmentes kerékpáros közlekedésre.

Kiss T. József

- A hangsúly a  biztonságos kerékpáros közlekedés szabályainak megismertetésén van. A Kerékpárosok Évében  a balesetmegelőzési  tevékenységük során  kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpárosokra, a kerékpárral közlekedőkre. - tudtuk meg Raccsné Galambos Gréta rendőr őrnagytól, a  KEVRFK szóvivőjétől. 

Ha nem is a földet, de a tatai Öreg-tavat sokan megkerülték ezen a napon. Balról Cserteg István, Risóczki Lilla, Ködmön Kristóf, Illés Adorján,dr.Horváth József Tata jegyzője és Sólyáné  Farkas Friderika.r. alezredes (KEVRFK). Fotók: Kiss T. József

Az első nagy szabású szabadtéri program zajlott Tatán április 22-én. Az Építők parkjába várták  a bringások népes táborát  egy „Bringás piknikre”, ahol számos ingyenes program várta az érdeklődőket. Volt KRESZ teszt felmérő, kerépáros  bemutató a Tatai AC Kerékpár Szakosztályának köszönhetően. Kitelepült az  esztergomi  Neuzer Kerékpár Kft, a Tom  Kerékpár szaküzlet, folyamatosan indultak kerékpáros túrák a Tatai Öreg-tó körül.  Azok, akik kerékpárral érkeztek, ingyenes regisztrálhatták kerékpárjaikat a BikeSafe-be, mely egy országos kerékpár regisztrációs rendszer, melynek segítségével a központi nyilvántartásba került bicikliket lopás esetén jóval könnyebb előkeríteni. Ottjártunkor Sterl András és fia a 7 éves Balázs éltek az ingyenes BikeSafe regisztráció lehetőségével. Kocsi Imre tősgyökeres tatai, ő sokat teker, munkába is azzal jár, idén már több, mint ötezer kilométert tett meg kétkeréken, jónak találta a rendezvényt. Oroszlányból tíz fős kerékpáros csapat érkezett, Torma Lajos, az Oroszlány Kerékpáros Szakosztály vezetőjével az élen. Szerencsére a két település Tata-Oroszlány között már végig kerékpárút vezet.

Búzási Krisztián chopperen érkezett

A  legizgalmasabb programok között szerepelt Illés Adorján világutazó, baji fiatalember előadása , akit a rendezvény arcának kértek fel volt. Földkörüli expedíció keretében kerékpárjával kerülte meg a Földet csábító volt számára biciklivel felfedezni a világot. Kelet felé indulva 46 ezer kilométert tekert, 39 országba fordult meg Illés Adorján. Itthon azóta sok előadást tartott, megosztva nem minden napi  élményeit hallgatóságával.

Illés  Adorján két keréken kerülte meg a Földet. Élményeiről több előadáson is mesélt.
Fotó:                                     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában