Csaknem 1 évtizedes hagyomány

2023.05.22. 22:33

Bowlingoztak a soproni Jereván lakótelep nyugdíjasai

kisalfold.hu

Fotó: Griechisch Tamás

Idén is megtartotta immár hagyományos bowling-napját a soproni Jereván lakótelep Lővéri Nyugdíjas Klubja. Az amúgy is rendkívül aktív nyugdíjas közösség minden évben csaknem teljes létszámmal vesz részt a jó hangulatú eseményen – mondta el dr. Koltai Miklósné a klub elnöke, aki kiemelte, fontos az együttműködés, az együtt-gondolkodás a lakótelep részönkormányzatával, hogy a nyugdíjasklub színes, tartalmas programot kínálhasson a csaknem 40 fős tagságának.

A Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata nyitott minden olyan kérésre, amely a „sportos Jereván” -t erősíti legyen szó bármilyen korosztályról – mondta el Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke.  

A Jereván óvodásainak sportolásától kezdve az iskolás korosztályig, a horgászaton, a sportegyesületek bemutatóin át,  a nyugdíjasok sport-tevékenységéig minden olyan esemény és lehetőség fontos, amely a sportról, a mozgásról, mint az egészség megőrzésének egyik fontos eleméről szól. 
Csaknem egy évtizede már, hogy rendszeresen megszervezzük a nyugdíjasok bowling-napját, a bowling-bajnokságot. Jó megtapasztalni, hogy a lakótelepen működő klub tagjai tájékozottak a város sportéletéről, a sportolási lehetőségekről és maguk is nagyon aktívak, rendszeresen sportolnak, és a sportolásra a mozgásra lehetőséget adó eseményeket szervezésében partnerek – tette hozzá a képviselő.  

A Lővéri Nyugdíjas Klub egyébként is számos, a Jereván lakótelepen tartott közösségi rendezvény társszervezője a Jereván településrészi Önkormányzattal közösen. A nyugdíjasok fellépői jeles napok, nemzeti ünnepek igényes műsorainak- Rendkívül értékes a nyugdíjas korosztály tudása, évtizedek során felhalmozott tapasztalata, amellyel a Jereván településrész közösségi életét színesítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában