Frissített hír

2023.04.13. 21:58

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a jótékony Kantharosz Gálát Győrben - XXL-galériák

Csütörtök este a méltán népszerű eseményen ezúttal is minőségi nedűkre licitálhattak a résztvevők, a rendezvényből befolyt összeget jótékony célra ajánlották fel az est megálmodói. Negyvenkilenc pályázatból tizenhetet választottak ki az alapítvány tagjai, a tizennyolcadik támogatott pályázatot pedig a gála résztvevői választhatták ki szavazataikkal.

Simon Roberta

Fotók: Rákóczy Ádám

Péntek, 13.15 - 23 millió forint gyűlt össze, közel 500 vendég volt az idei Kantharosz Gálán

Korábban

A Győri Filharmonikus Zenekar minden évben igazi zenei csemegékkel teszi felejthetetlenné az élményt, ez idén sem volt másként. Ezúttal Szulák Andrea és Nyári Károly sztárvendégekkel egy-egy világzenei sláger hangzott el a gálán Silló István vezényletével.

Nagy Andor, Magyarország bécsi nagykövete és az est fővédnöke egy különleges, eszmei értékű bort ajánlott fel a XI. Kantharosz Gála borárverésére. A palackot Wolfgang Bachkönig magyar történelmet taglaló könyvének bemutatóján kapta a nagykövet Mörbischben egy helyi borosgazdától, a határnyitás 30 éves évfordulójának emlékére.

– A mai napig büszke vagyok rá, hogy győri vagyok – mondta Nagy Andor, majd néhány személyes gondolatot is megosztott, végül beszédét egy osztrák borász idézetével zárta: „Minden egyes borkóstolás után a bor próbára tesz bennünket.” – A bor nem alkohol, hanem kultúra. A borkultúra magyar identitásunk része. Fontos szakrális ügyünk – fogalmazott köszöntőjében Rókusfalvy Pál kormánybiztos.

– Győrben több száz éves hagyománya van a jótékonyságnak. A győri Szívcentrum adományokból épült, ahogy a városháza is Bisinger örökségéből – említette meg beszédében dr. Dézsi Csaba András polgármester, majd örömét fejezte ki, hogy a gála olyan, Győr hírnevét továbbörökítő fiatal művészeket is támogat, akikre büszkék lehetünk.

A tizenegyedik Kantharosz Gálán is a csúcsborok álltak a középpontban. A licittételek közt szerepelt egy 100 literes hordó a Korona Borház legjobb borával. A Therápia egy elegáns, sorszámozott villányi cuvée-vel járult hozzá az estéhez. De a tételek közt szerepelt a Magyar Pálinkarend pálinkaválogatása is. A Holdvölgy Pince az idei árverésre egyik legféltettebb kincsét ajánlotta fel. A Vertikális Aszúkollekció igazi gyűjtői darab: 6 palack, 6 puttonyos aszú, 6 egymást követő évjáratból, egyedileg számozott fadobozban. A Kan­tharosz Gálán exkluzív tombola is volt, amelynek főnyereménye a Patent Csoport vörösbor-válogatása volt egy muzeális tokaji aszúval kiegészülve.

A borok mellett egy különleges felajánlás is érkezett Jakabos Zsuzsanna győri úszótól. 2019-ben 100 méter gyorson elnyert országos bajnoki aranyérme is az idei gála kikiáltási tárgyai közé került. A legnagyobb licittételt elnyert támogató különleges ajándékban részesült, Hefter László üvegművész felajánlott alkotását is hazavihette. Az árverésen befolyt összegről később számolunk be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában