Rendeletmódosítás

2023.04.24. 12:47

Pénzügyi döntések a csornai testületi ülésen

A csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén módosította a város 2022-es költségvetéséről szóló rendeletét. A tavalyi, utolsó negyedéves változásokat vezették át az intézkedéssel, mely összesen 530,7 millió forintot érint. Így a múlt év büdzséjének főösszegét 4,9 milliárdban állapították meg. Ez a napirendi pont rendre a testület elé kerül, hiszen aktualizálni kell az adott költségvetési számokat.

kisalfold.hu

Az intézmények étkezési nyersanyagnormájáról is szó volt a tanácskozáson. Szalainé dr. Németh Annamária jegyző ismertette a részleteket. Az Arany János-iskola étkeztetésével kapcsolatban a Margit Kórház kérte kimutatásai alapján az étkezési díjak emelését, hiszen a tanulók ellátását a kórház biztosítja. A jegyző felhívta a figyelmet, hogy 2020-ban volt az utolsó olyan nyersanyagnorma-változás, amelynek egy részét a szülőkre is áthárította az önkormányzat. Kiemelte, hogy a gazdasági változások, a nyersanyagok árának emelkedése, a rezsiköltségek miatt kell foglalkoznia a testületnek a kérdéssel. 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy az Arany-iskolában tanulókat érinti a díjemelés. A változás azonban nem jelenik meg teljes mértékben a szülőknél, mivel a diákok valamilyen kedvezményben részesülnek. Többségük százszázalékos kedvezményt kap a térítési díjból. Azaz a családnak nem kell fizetnie az étkezésért, mert jogszabályi előírások szerint hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetűként rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül. Aki pedig nem jogosult a százszázalékos kedvezményre, az a térítési díj felét fizeti csak meg. „A megállapított módosítás nem sújtja, nem terheli meg nagyon a szülőket” – tette hozzá Szalainé dr. Németh Annamária. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában