Zöld

2023.04.20. 12:57

Elkezdődött a Washington park felújítása Sopronban

A zord időjárás ellenére elkezdődtek a munkálatok a soproni Washington parkban, amely 30 millió forintos kormányzati támogatásból valósulhat meg.

kisalfold.hu

Várhatóan négy hónapot vesz igénybe a park felújítása. Fotó: Máthé Daniella

A soproni önkormányzat a „Zöldülő Belváros – A soproni városrehabilitáció folytatása a klímatudatosság jegyében” című projekt keretében tervezi felújítani a Paprétet, a Szélmalom teret és a Washington parkot. Farkas Ciprián polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy a zöldterületek felújításával kapcsolatban több megkeresés is érkezett hozzá, a városvezetés célja pedig az, hogy a soproni családok minőségi, zöld környezetben töltsék a szabadidejüket. Ezért mindhárom parkban hamarosan megkezdődnek a felújítási munkálatok. A Magyar Építők honlapjáról pedig kiderül, a kivitelezéssel STRABAG Generálépítő Kft.-t bízta meg az önkormányzat. 

A Washington park környezetrendezési munkái már április elején megkezdődtek, ami várhatóan négy hónapot vesz igénybe. A kivitelezés során jelentős változások lesznek a parkban: a helyszín új átvezető sétányokkal gazdagodik (a megszokott átmenő forgalom irányát figyelembe véve), a fagyizónál pihenőteret alakítanak ki, ahova új padok kerülnek ki, illetve a régieket is lecserélik a szemetesedényekkel együtt. A Nepomuki Szent János-szobor környezetét pedig cserjeággyal díszítik. Felújítják a parkot szegélyező díszes kerítést, valamint örökzöld és lombhullató fákat ültetnek el, mindemellett gyepesítésre is sor kerül. A zöldfelületek fenntartását automata öntözőrendszer segíti majd. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában