Március 15.

2023.03.13. 17:35

Nemzeti ünnep a soproni Jereván lakótelepen

Idén is méltó megemlékezést tartott a nemzeti ünnep alkalmából a soproni Jereván lakótelepen működő Lővéri Nyugdíjas Klub.

Olvasó-tudósító

Fotó: Sopron Média

Ünnepi irodalmi műsorral, énekszóval, történelmi előadással idézték fel a márciusi forradalom eseményeit. A műsoros megemlékezésen az ünneplő öltözött tagság a klubtagok által készített díszlet előtt Petőfi Sándor, Arany János, Tompa Mihály versei mellett népdalokat és a forradalmat idéző kor dalait adták elő. A dicsőséges tavaszi hadjáratról vetített történelmi előadásra is sor került amely rávilágított az elhivatottságra, az elszántságra és a hősiességet, amellyel a szabadságharc hősei küzdöttek a magyar szabadságért.

Fotó: Sopron Média

A közösségi létnek , értékeink érvényesülésének ma is alapja minden olyan örökérvényű eszme, amelyeket nemzeti ünnepeink hordoznak – mondta el Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke, aki az ünnepen a ’48-as jelmondatot idézte:  „Legyen béke, szabadság és egyetértés!” . Minden közösségi együttlétnek a béke az alapja – tette hozzá a képviselő.

Fotó: Sopron Média

Dr. Koltai Miklósné, a Lővéri Nyugdíjas Klub elnöke elmondta: a nyugdíjas közösség számára fontos az, hogy minden nemzeti és egyházi ünnepről, jeles napról megemlékezzenek, mint ahogyan az is, hogy műsoraikkal a lakótelepi részönkormányzat által szervezett közösségi eseményeket méltó módon tegyék gazdagabbá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában