Közlekedés

2023.03.03. 17:21

Nem parkolhatnak ingyen a betegek sem Mosonmagyaróváron

Február 24-től megszűnt a kórházi ellátásban részesülők számára a négyórás ingyenes parkolási lehetőség – tette közzé a mosonmagyaróvári Karolina Kórház vezetősége. Az okokat Tóth Lászlótól, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. parkolási csoportvezetőjétől kérdeztük.

Mészely Réka

A kórház melletti parkolókhoz már nem igényelhető ingyenes jegy. Fotó: Kerekes István

Aki korábban a mosonmagyar­óvári kórházba látogatott ellátásért, ingyenes, négy óráig használható parkolási lehetőséggel élhetett. Ez mostanra megszűnt. 

– Az önkormányzati rendelet szerint a város és a kórház szerződése nyomán biztosítottuk eddig az ingyenességet. Ezt a szerződést a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a visszaélések miatt visszamondta. Már tarthatatlan volt a helyzet – hangsúlyozta Tóth László, a VÜF parkolási csoportjának vezetője. 

Egyébként az ingyenes jegy a rendelőintézet előtti 22, a mentőállomás utcájában lévő 25 és a Vízpart utcai egység 31 parkolóhelyére volt érvényes. 

– Jogos a betegek felháborodása. Számukra azt tudom javasolni, hogy ha nem akarnak parkolójegyet váltani, utazzanak tömegközlekedéssel vagy taxival. Ha mégis autóval mennének, parkoljanak mobiltelefon segítségével, vagy ha többször kell menniük, váltsanak bérletet – fűzte hozzá a szakember. 

Tóth Lászlót a január elsejétől fizetőssé tett parkolókról is kérdeztük: tapasztalat, hogy az intézkedés óta már könnyebb megállóhelyet találni a postával szemben és a rendőrség mellett. 

– Aki nem akar parkolóhelyet váltani, az a környéken több ingyenes parkolót talál, ahol megállhat. Egyébként a környéken lakók már mintegy tíz lakossági bérletet vásároltak a rendőrség mellé – tette hozzá Tóth László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában