15 ezer izzót cserélhetnek le

2023.03.13. 12:32

Megkezdték az ingyenes LED-izzók kiosztását Sopronban

Sopronban a LED-csere programra mintegy 1000 soproni háztartás regisztrált.

Papp Fanni

Fotó: Szalay Károly

A soproni önkormányzat tavaly hirdette meg a lakossági LED-csereprogramot a CYEB-vel együttműködésben, amelyre mintegy 1000 soproni háztartás regisztrált. Az összekészített csomagokat hétfőn kezdték el kiosztani és a hét folyamán minden regisztrált háztartás átveheti.

Farkas Ciprián polgármester hétfőn személyesen is jelen volt a LED-csereprogram által biztosított ingyenes csomagok átadásakor. Mint fogalmazott, a város az energiaválság idején is igyekszik lehetőségekhez mérten támogatni a soproni családokat. A LED-csereprogram célja az energiatakarékosság, melynek révén energiát és pénzt spórolhatnak meg a háztartások.

Az akcióra 2022. december 31-ig regisztrálhattak a soproniak, a jelentkezés során csak a villanyszámlára és a lakcímkártyára volt szükség. Azt, hogy egyes háztartások mennyi ingyenes LED-izzóra jogosultak egy program segítségével számolták ki az éves áramfogyasztás, valamint az izzók száma és használati ideje alapján. 

Egy átlagos magyar háztartásban 20 izzó található, amelyek fogyasztása a teljes villanyköltség közel egyharmadát teszi ki. A LED-izzók sokkal korszerűbbek a hagyományos égőknél, kisebb az energiafelhasználásuk, akár 10 éves élettartamuk is lehet, emellett pedig egyenletesebb fényforrást biztosítanak. Hosszú távon jelentősebb előnyökkel jár az ilyen égők használata, most pedig a csereprogramnak köszönhetően 1000 soproni háztartás vehetett át mintegy 15 ezer darab izzót ingyenesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában