5600 palántát ültetnek el

2023.03.29. 21:10

Készülnek a virágosításra Győrben

Megkezdték a Győr-Szol Zrt. Rozgonyi utcai melegházában a közterületekre szánt virágoszlopok és virágládák beültetését.

kisalfold.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

A virágoszlopok, virágládák azokon a területeken díszítik majd tavasztól az utcákat, ahol ágyások kialakítására nincs lehetőség. A Győr-Szol Zrt. saját fejlesztései azok a virágoszlopok, amelyekből mintegy 51 darabot láthatunk a belvárosban. Az oszlopokban lévő termőtalajba még márciusban bekerülnek a kis palánták, a szolgáltató üvegházában a következő hetekben gondos kezek ápolják, öntözik, nevelik őket.

A virágoszlopokba mintegy 5600 palántát ültetnek el, míg a virágpiramisokba és az úgynevezett mediterrán ládákba 4170 növény kerül. Amikor a növények megerősödnek, a város utcáit a mostoha körülményeket, a szárazságot, az erős napsugárzást, a városi levegőt jól tűrő különböző begóniák és több színű díszburgonyák díszítik.

A nem télálló növények, azaz a leanderek, a babérok, a pálmák és borókák is a melegházban vészelik át a telet, ezek majd nagy virágládákban lesznek láthatóak többek között a Széchenyi téren, a Káptalan dombon, a Szent István út melletti járdákon és a Megyeháza téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában