Születésnapi gálával ünnepeltek

2023.03.29. 13:50

Harminc éve nyitotta meg kapuit Tatabányán a Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola

Több száz diák töltötte be a színpadot, a nézőteret pedig a pedagógusok, szülők, hozzátartozók és érdeklődő közönség pénteken délután. A Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola jubileumi, fennállásának 30. évéhez érkezett, ez jó alkalom volt az ünneplésre, a múltba való visszatekintésre.

Kiss T. József

A helyszín A Vértes Agorája színházterme volt, ahol elsőként Turzáné Papp Erika, a tan- intézmény igazgatója köszöntötte a vendégeket, köztük Bencsik János országgyűlési képviselőt, Bereznai Csaba önkormányzati képviselőt, Gedő Attila atyát, püspöki biztost, a városi intézményvezetőket, szülőket, diákokat. A jubileum elsősorban az általános iskolásokat érintette, hiszen a gimnázium csak négy éve csatlakozott az iskolához. 

A gálaműsor végén minden szereplő együtt énekelte a Millenniumi ódát a színpadon.

Turzáné Papp Erika igazgató Jókai Mór szavait idézte: – „Csak az tudja, meddig mentünk, aki látta azt, hogy honnan indultunk el.” A mi számunkra oly fontos ez a 30 évvel ezelőtti nap, amikor elkezdődött a tanítás, az új gimnázium épületét pedig a 2022/2023-as tanév elején vehettük birtokba, ünnepélyes keretek között. Honnan indultunk tehát és hova érkeztünk? Csak az látja, aki ott volt az indulásnál. A 30 évvel ezelőtti iskolaalapítást ünnepeljük, az iskola birtokbavételére emlékezünk gálaműsorral, amit iskolánk diákjai adnak elő, akik nagy szorgalommal és igyekezettel készültek a gálaműsorra felkészítő tanáraikkal együtt. Most pedig fogadják őket nagy szeretettel és töltekezzenek; én nagyon büszke vagyok kollégáimra, akiknek áldozatos munkája nyomán idáig jutottunk!” 
Bencsik János – Tatabánya korábbi polgármestere – kö- szöntő szavaiban felidézte az iskolaalapítás körülményeit a gondolattól a tervezgetésen át a megvalósulásig. Káfony Andrásné, az Óvárosi Általános Iskola igazgatója Tatabánya igazgatói munkaközössége nevében köszöntötte a 30. jubileumát ünneplő Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola kollektíváját, tanárait, diákjait, dolgozóit. 

Az iskolai színjátszó kör a Kőmives Kelemenné című népballadát adta elő.

Az ünnepség a diákok látványos gálaműsorával folytatódott, amelyen mintegy 200-an mutatták be tudásukat. Modern és néptáncokat adtak elő, gyermekszínjátszó csoportok léptek színpadra. A gálaműsor fináléjában az általános iskola énekkara a gimnázium kamarakórusával kiegészülve adta elő az „Anima Christi” című művet, amely sokaknak ismerős volt, mert a Szentatya szeptemberi látogatásakor a Hősök terén elhangzott. Az énekkart Ungerné Pákozdi Mariann vezényelte Farkas Patrik tanár úr zongorán kísért, szólót énekelt Kaszás Lilla. 
A gálaműsor végén a Millenniumi ódát a fellépő csoportok közösen énekelték el. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában