Térségi központ

2023.03.20. 10:10

Az iskolabővítésről is egyeztettek Sopronhorpácson

A sopronhorpácsi polgármester fogadta a közelmúltban Gyopáros Alpár és Barcza Attila országgyűlési képviselőket, akikkel megtekintették a településen elkészült fejlesztéseket és egyeztettek a jövőbeli tervekről. Ellátogattak többek között a fejlesztés alatt álló óvodához, illetve feltérképezték az általános iskola épületeit.

Papp Fanni

Erős, összetartó és jó közösség lakja a települést – hangzott el a találkozón. A képen Gyopáros Alpár, Talabér Jenő és Barcza Attila. Fotó: Máthé Daniella

– Barcza Attilával egyeztetve szerveztünk meg találkozót Gyopáros Alpárral, aminek kettős célja volt. Egyrészt szerettük volna megmutatni a Magyar Falu Program biztosította fejlesztéseket, másrészt egyeztettünk az általános iskola bővítésének lehetőségeiről, ami kulcsfontosságú projekt a településen – mondta el Talabér Jenő polgármester.

Gyopáros Alpár a találkozón gratulált az elért eredményekhez a település vezetőinek és segítőiknek. 

– Örömmel tapasztalom, hogy nemcsak kormányzati támogatásból valósultak meg fejlesztések a településen, hanem társadalmi munkából is. Sopronhorpácson látszik a fejlődés, és az, hogy kihasználják a lehetőségeket. A Magyar Falu Program keretében több mint 200 millió forintnyi támogatás érkezett a településre, aminek köszönhetően számos terület fejlődött – fűzte hozzá. 

– Sopronhorpács térségi központ, és ezt a szerepét fejlesztésekkel igyekszünk erősíteni. Ritka az, hogy egy településen minden intézmény megtalálható, ami az alapellátáshoz szükséges. Sopronhorpácson elkészült az új minibölcsőde, és fejlesztés alatt áll az óvoda, ahol a csoportszobák és a kiszolgálóhelyiségek már megújultak. A tervek szerint a Magyar Falu Program segítségével fejlődik majd az óvoda többi része is. A távlati tervünk az általános iskola bővítése. Jelenleg külön épületben van az alsó és a felső tagozat. Utóbbit már évekkel ezelőtt sikerült felújítani, a célunk pedig itt kialakítani a további tantermeket. Mindezt hozzáépítéssel tudnánk elérni – részletezte Barcza Attila. Hozzátette, fontos, hogy erős, összetartó és jó közösség lakja a települést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában