Összefogás

2023.02.01. 17:44

Jótékonysági est a műjégpályán Berci és Dani gyógyulásáért

A szokásosnál is többen húztak korcsolyacipőt az elmúlt hétvégén Tatabányán, hogy a Tatabányai Műjégpályán az egészséges mozgás mellett segítsenek, támogassanak egy SMA-beteg tatabányai testvérpárt, Bercit és Danit a gyógyulásuk érdekében. Ezen az estén egységesen személyenként négyezer forintért lehetett belépőt váltani. Nemcsak korcsolyázni lehetett, de a fellépő sztárvendégekkel, akik díjmentesen érkeztek Tatabányára, szelfiket is lehetett készíteni.

Kiss T. József

Jobbról Dani és Berci, mellettük Kerekes Máté István, Magyarország fiatal önkéntese, valamint a gyerekek szülei, Bazsó-Varga Beáta és Bazsó Ádám. Fotó: Kiss T. József

A testvérpárnál már csecsemőkorukban észlelték, illetve diagnosztizálták ezt a nemrégen még gyógyíthatatlannak nevezett betegséget, ami egy gerincvelői izomsorvadást jelent. Ez a fajta betegség mindkettőjüknél 1–2 éves korban „jelentkezett”. Több fokozata van, Danit a 2-es, Bercit a 3-as, tehát a betegség erősebb típusába sorolták. Szerencsére már gyógyszerrel kezelhető, jelenleg is tart még a kezelés, amire rendszeresen járnak. A gyógyszert életük végéig folyamatosan kapni fogják injekció formájában. A terápiához tartozik a speciális torna, testmozgás, ami feltétlen kell ahhoz, hogy a gyógyszer be- épüljön a szervezetbe. Ez a rehabilitáció sok költséggel, utazással jár. Ehhez egyszer csak több irányból érkezett a segítőkészség. 

A jótékonysági est bevétele 648.510 forint volt, amely hétfőn már „Dani és Berci gyógyulásáért”, a „Most vagy soha” Alapítvány bankszámlájára került.

A Tatabányai Műjégpálya mellett mások is „beszálltak” a támogatók közé, amihez persze kellett Kerekes Máté István, a Magyarország Fiatal Önkéntese címmel rendelkező ifjú is, akinek a készsége mellett kiváló szervezőképessége is van és elkötelezett a nemes ügyek iránt. Neki is köszönhető, hogy összefogtak a segítőkész emberek, ismerősök, barátok, előadók, közéleti személyiségek, politikusok a nemes cél érdekében. Az elmúlt hétvégén egy különleges, jótékonysági korcsolyázást szerveztek a Tatabányai Műjégpályán, ahol a belépőjegy árából származó bevételt ajánlották fel. Tehát akik szombaton este jegyet váltottak, azok Bercit és Danit támogatták gyógyulásukban. 

Szombaton este 9 óráig az SMA-s kisfiúkért korcsolyázhattak az érdeklődők. A rendezvényen számos programmal is kedveskedtek a látogatóknak, az arcfestéstől elkezdve a csillámtetováláson át egészen a színpadi produkciókig. A rendezvényen a The Leftovers zenekar, DJ Sterbinszky, DJ Mynea és Willcox szórakoztatta a közönséget. Lehetett fotózni, szelfit készíteni a sztárvendégekkel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában