Bejelentés

2023.02.04. 11:38

Felújítják Sopronban a Lenkey utcai rendelőt - látványterv

Modern környezet, jobb szolgáltatás - fogalmazott a polgármester.

kisalfold.hu

"Megkezdjük a Lenkey utcai rendelőintézet felújítását. A célunk az, hogy modern környezet és jobb szolgáltatás várja a soproniakat"  - írta Facebook oldalán Farkas Ciprián, Sopron polgármestere szombat délelőtt.

Felújítják a Lenkey utcai rendelőintézetet Sopronban, a munkálatok hétfőn kezdődnek

A beruházás kormányzati támogatással, mintegy 800 millió forintból valósul meg.

A kivitelezés várhatóan 8 hónapig tart, de továbbra is működik majd a rendelőintézet. A korszerűsítés során új nyílászárókat kap az épület, aminek megújul a külső és belső homlokzata, felújítják a tetőt, és korszerű kondenzációs gázkazánokat, radiátorokat építenek be. Megújul a villamos hálózat és új liftet építenek be, a rendelőket klimatizálják. Az épület földszintjén akadálymentesített vizesblokk épül. A Lenkey utcában és környékén forgalmirend-változással kell számolni, a Deák tér felől nem lehet majd befordulni a Lenkey utca irányába, és parkolásra sem lesz lehetőség. Az energetikai fejlesztések sikeres kivitelezésének érdekében a beruházó és a soproni önkormányzat a lakosság megértését és türelmét kéri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában