A vízmű az élete

2023.01.27. 15:00

Wälder József-díjat vehetett át Kovács Tibor, a Soproni Vízmű szakembere

Kozma Viktória

kisalfold.hu

Kovács Tibor

Fotó: Máthé Daniella

Wälder József-díjat vehetett át nemrégiben Kovács Tibor, a Soproni Vízmű Zrt. szennyvízkezelési üzemmérnökségének vezetője, aki 1983 óta járul hozzá a város szennyvízelvezető rendszereinek és a tisztító telepek fejlesztéséhez. Kiemelkedő munkát végzett a szennyvíztisztító hálózat 2000-es évekbeli fejlesztésében és az elvezetőrendszer főgyűjtőcsatornájának megépítésében. 

– Meglepetésként ért a díj, komoly elismerés is ez, hiszen Wälder József, Sopron egykori főmérnöke volt az, aki a csatornahálózat alapjait tette le városunkban. Fontosnak tartom, hogy ez nemcsak az én érdemem, ezek mögött ott vannak a kollégáim is, akikkel együtt dolgozunk a különböző projekteken – kezdte beszélgetésünket Kovács Tibor. 

– Szüleim a vízműnél dolgoztak, gyerekkoromban a régi vízműben laktam, ott volt szüleim szolgálati lakása. Már ettől kezdve vannak emlékeim, ahogy a különböző csatornacsöveken ugráltam a régi vízmű udvarán. Akarva-akaratlanul ez egy lökés volt az életemben, hogy ebbe az irányba indultam el. Egyetem után rögtön a Soproni Vízműnél helyezkedtem el. Idén 40 éve, hogy itt dolgozom – emlékszik vissza Kovács Tibor. 
Az évek folyamán egyre szerteágazóbbak, sokrétűbbek a feladatok, amik komoly kihívások elé állítanak minket a kollégáimmal, és azon vagyunk, hogy minél környezettudatosabb megoldásokat dolgozzunk ki –zárta beszélgetésünket a Wälder József-díj tulajdonosa. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában