Képzések 9 karon

2023.01.17. 12:48

Kinyitották a győri Széchenyi-egyetem kapuit a felvételizők előtt - Fotók

Tárt kapukkal fogadta a Széchenyi István Egyetem azokat a diákokat, akik a felsőoktatási továbbtanulási lehetőségek számba vételekor a győri campusra is gondoltak. Döntésüket a személyes látogatáskor kapott információk és benyomások jelentősen befolyásolhatják. Az eseményre több mint ötezren regisztráltak.

kisalfold.hu

Az érdeklődő diákok előadásokon, laborlátogatáson, körsétán, szaktájékozatókon vettek részt a győri campuson.

Fotó: Rákóczy Ádám

– Nagyon örülünk annak, hogy most ismét személyes jelenléttel szervezhettük ezt az eseményt. Egyetemünk nagyon magas színvonalú oktatást nyújt, hiszen oktatóink figyelnek arra, hogy gyakorlatorientált tudást nyújtsanak a hallgatóknak, akik így a munkaerőpiacon jól hasznosítható, naprakész tudást, értékes diplomát szerezhetnek. A felvételizők nemcsak a képzéseinkkel és a kiegészítő egyetemi lehetőségekkel ismerkedhetnek meg, hanem magával a campusszal is. Úgy gondolom, ez nagyon fontos ahhoz, hogy egy továbbtanulás előtt álló diák el tudja dönteni, melyik egyetemet válassza – mondta el Máté Eszter, az Egyetemi Szolgáltató Központ és Kollégium központvezetője.

A programok sorát dr. Kovács Zsolt kancellár felvételiről tartott előadása nyitotta. Minden olyan információt összefoglalt, ami fontos az egyetemi felvételi előtt állók számára. Az előadás felkerül a YouTube-ra is, így aki lemaradt róla visszanézheti. A délelőtt folyamán bemutatkoztak a karok, beszéltek a kollégiumi lehetőségekről, bemutatkoztak hallgatói csapatok, körsétát tartottak a campuson, a diákok be mehettek a laborokba,, ismerkedhettek a duális képzésben résztvevő partnerekkel, a sportolási lehetőségekkel.

A Széchenyi István Egyetem kilenc karon kínál képzéseket. A diákok több, mint nyolcvan szakra jelentkezhetnek alap-, mester-, osztatlan képzésre, felsőoktatási szakképzésre, valamint több mint százhúsz szakirányú továbbképzésre. Az elmúlt évben több mint 3200-an nyertek felvételt az intézménybe.

– A budapesti Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon is nagyon sokan érdeklődtek egyetemünk iránt, most pedig a diákok a helyszínen ismerkedhetnek intézményünkkel. Az információk beszerzése után február 15-ig adhatják be a felvételi kérelmüket a felvi.hu n. ahol meg kell jelölni azokat az intézményeket, képzéseket, ahova jelentkezni szeretnének, majd ügyfélkapun keresztül kell a jelentkezésüket hitelesíteni. Eközben azonban már a duális képzésre is lehet jelentkezni április 30-ig a dualis.sze.hu oldalon – tudtuk meg Oláh Grétától, a Felvételi iroda vezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában