Egyeztetés

2023.01.18. 16:06

Fejlesztésekről egyeztettek - Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos Sopronban - fotók

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos és dr. Farkas Ciprián polgármester közös sajtótájékoztatót tartottak Sopronban szerda délután.

kisalfold.hu

Fotó: Szalay Károly

A tervezett soproni fejlesztésekről folytatott egyeztetést a városvezetéssel Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Sopronba érkezett szerda délután Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, hogy Farkas Ciprián polgármesterrel és a város tisztség­- viselőivel tekintse át a folyamatban lévő beruházásokat, valamint egyeztessenek a jövőbeli fejlesztésekről. Sajtótájékoztatón számoltak be a tervek­ről.

– Áttekintettük a város gazdaságfejlesztési koncepcióját, illetve beszámoltunk arról, milyen elképzeléseink vannak a jövőt illetően. Különböző mérések alapján a soproni lakosság mintegy negyede a határ túloldalán találja meg a számítását. Ezen szeretnénk változtatni, hogy a magyar munkavállalók itthon hasznosítsák a tudásukat – mondta el Farkas Ciprián. Hozzátette, szükség van további infrastrukturális beruházásokra, mint a GYSEV Zrt. konténerterminál-fejlesztése vagy a vasúthálózat kétvágányosítása. – Természetesen folytatódik az M85-ös autóút kivezetése a határig. Mindeközben zavartalanul folytatódik az ipari park fejlesztése – mondta a polgármester.

A sajtótájékoztatón Barcza Attila országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a jelenlegi nehéz helyzetben is fontos Sopron turisztikai fejlesztése.

– Azt gondolom, hogy Sop­­ron Magyarország egyik legszebb városa. Klimatikus gyógyhelynek számít térségünk, amit a kormány kiemelt turisztikai területnek nyilvánított. Továbbra is célunk a turizmus fejlesztése – mondta el Barcza Attila.

– A mai idők azt mutatják, hogy a gazdaságnak több lábon kell állnia. Sopronnak is el kell indulnia a történelmi, turisztikai értékek megtartásával a korszerű gazdaság felé. Támogatom, hogy a város részese legyen a határ menti közlekedésfejlesztéseknek, illetve napirenden van a dunántúli vasútvonal fejlesztése, amiben érintett Sopron is – emelte ki Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában