Sütiből segítség

2023.01.31. 21:44

1.6 millióval támogatja a mosonmagyaróvári cég a dolgozóinak sütijeiből az Újjáéledés Alapítványt

Karácsony előtt négy telephelyen szerveztek süteményvásárt a Motherson dolgozói: a bevételt megduplázta a cég és ezúttal az Újjáéledés Alapítványnak ajánlotta.

kisalfold.hu

Dr. Bródy Edit és Kuti Sándor az Újjáéledés Alapítványtól (középen) a Motherson képviselőivel. Fotó: Kerekes István

Kilenc éve hirdet süteménysütést a mosonmagyaróvári térség legnagyobb foglalkoztatója, a Motherson. A finomságokat mosonmagyaróvári, mosonszolnoki, hegyeshalmi és győri telephelyeiken értékesítették a munkatársak körében. 

– A kollégák szívesen sütnek, és adományként lehetett megvásárolni a süteményeket. Mintegy nyolcszázezer forint gyűlt össze. Annak is hagyománya van, hogy a cég ezt az összeget megduplázza. Idén így 1,6 millió forint jött össze, melyből ezúttal az Újjáéledés Alapítványt segítjük – tudtuk meg Tóth Hajnalkától, a cég HR-vezetőjétől. 

Az adományt az alapítvány képviselői, dr. Bródy Edit és Kuti Sándor vették át. 

– A támogatást elsősorban a működésre fordítjuk, kiemelten a betegszállító autó fenntartására és üzemeltetésére – hangsúlyozta Kuti Sándor kuratóriu­­mi elnök, hozzátéve, nagy az igény arra, hogy a helyi betegeket a győri kórházba szállítsák, elsősorban a kemoterápiás kezelésekre. De szükség esetén időseknek vagy a Naposház ellátottjainak is tudnak segíteni a szállításban. Az alapítvány egyébként rehabilitációs eszközök kölcsönzésével is foglalkozik. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában