140 milliós beruházás

2022.12.09. 20:28

Testületi ülés Csornán - A műfüves pálya felújításáról is döntés született

kisalfold.hu

Szalainé dr. Németh Annamária jegyző, dr. Bónáné dr. Németh Katalin és Major András alpolgármester közérdekű ügyeket terjesztett elő. Fotó: Cs. Kovács Attila

Ülést tartott szerdán a csornai képviselő-testület, amelyen többek között a város jövő évi költségvetéséről is szó volt. Most a 2023-as büdzsét megalapozó rendeletet alkotta meg a plénum. A temetők rendjével, üzemeltetésével foglalkozó rendelet is napirenden volt. Egy kormányhivatali vizsgálat észrevételeivel aktualizálták, illetve felülvizsgálták egy esetleges díjemelés lehetőségét is. Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester hangsúlyozta: elvetették ezt a megoldást, tehát a régi temetői díjtételek maradnak érvényben. 

Elfogadta a testület a jövő évre vonatkozó munkatervét, amelyet az önkormányzathoz kötődő intézmények és cégek javaslatai alapján állítottak össze. 

Az integrált településfejlesztési stratégiával kapcsolatban is döntést hoztak a képviselők. Ezzel a dokumentum felülvizsgálatáról szóló jelentést fogadták el. 

A nagy műfüves pálya felújítását elősegítő határozat is született tegnap. A létesítmény 2012-ben készült el, így már időszerű a teljes rekonstrukciója. Annak idején a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) támogatásával valósulhatott meg az építése, és az MLSZ most a felújításban segíti a várost. 
A számítások szerint a beruházás mintegy 140 millió forintba kerül, amelynek jelentős részét, 90 százalékát a szövetség vállalja magára és le is bonyolítja a kivitelezést. A fennmaradó 10 százalékot, közel 14 millió forintot az önkormányzat biztosítja. A polgármester utalt rá: noha az anyagi lehetőségek behatároltak, a lehetőséget meg kell ragadni, hiszen újabb 8–10 évre rendeződhet a pálya sorsa. 
 

Az ülésre még visszatérünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában