"Tárjátok ki a szíveteket"

2022.12.19. 15:17

Rászoruló gyerekeknek osztott ajándékot a Győri Egyházmegyei Karitász - fotók

Tíz rászoruló család, huszonkét gyermekét lepték meg.

Ollári Gergely

Fotó: Csapó Balázs

A Győri Egyházmegyei Karitász a „Tárjátok ki a szíveteket” országos program keretében tízrászoruló család, huszonkét gyermekét lepték meg ma délután győri központjukban. A gyermekek személyes kívánságlevelet írtak, melynek tételeit a szervezet munkatársai, és önzetlen adományozók tették a karácsonyfa alá. 

A kisgyermekek először Németh László atyával beszélgethettek Jézus születéséről, majd a Karitász munkatársai karácsonyi mesével készültek számukra. Végül az ajándékozás következett, ahol a rászoruló családok gyermekei boldogan bonthatták ki meglepetéseiket, melyek játékokat, könyveket, focilabdát, vagy éppen kerékpárt, rollert rejtettek.

Akciónkkal a „Tárjátok ki a szíveteket” országos programhoz csatlakoztunk, melyen több egyházmegye érintett. A plébániai önkéntes csoportjaink segítségével kiválasztott rászoruló gyermekek főleg nagycsaládosak, nehéz helyzetben lévők, akik személyes kívánságlistát fogalmazták meg. A lehetőségeinkhez képest beszereztük ezeket az adományokat, a Karitász munkatársai, és a helyi cégek segítettek benne; utóbbiak képviselői jelen voltak ünnepségünkön is.

fogalmazott Lőrincz Attila a győri Karitász igazgatója.

Hozzátette: Az eseménnyel szeretnénk népszerűsíteni azt, hogy szolgálatunknak küldetése, hogy a családokat, és a rászoruló gyermekeket felkarolja, és segítse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában