Adományok rászorulóknak

2022.12.28. 20:21

Étellel, csomagokkal, pénzzel segítettek Csornán

Komoly mennyiségű adományt juttatott el a csornai Jézus Szíve Karitászcsoport a helyi rászorulóknak karácsony előtt. Gyűjtöttek pénzt, továbbítottak élelmiszercsomagokat, tartottak szeretetvendégséget.

Cs. Kovács Attila

Winkler Zsolt atya áldotta meg az ételadományt és az adományozókat. Fotó: Jézus Szíve karitászcsoport

A csornai Jézus Szíve-egyházközségben működő karitászcsoport karácsony előtt számos adománnyal tette könnyebbé a helybeli rászoruló családok, egyedülálló idősek ünnepnapjait. Kaptak felajánlásokat magánszemélyektől, vállalkozásoktól. Komoly összeg gyűlt össze a templomban kihelyezett karitászperselyben is.

A csoport beszámolója szerint 162 ezer forintot tettek a nagylelkű adományozók a ládikába. A pénz lehetővé tette, hogy harminchárom nehéz helyzetben lévő családnak hatvanhárom adag ételt szállítsanak ki december 24. délutánján. Azoknak is jutott meleg étel az asztalra szenteste, akik esetleg nélkülözésre készültek az ünnepek alatt.

Winkler Zsolt atya áldotta meg az ételadományt és az adományozókat. Fotó: Jézus Szíve karitászcsoport

Winkler Zsolt, a Jézus Szíve-templom plébánosa áldotta meg az ételeket, mind- azokat, akik az elkészítésükben részt vettek, illetve az adományozókat. A karitászcsoport idén a Magyar Élelmiszerbankon és a Győri Egyházmegyei Karitászközponton keresztül lehetőséget kapott tartós élelmiszerek gyűjtésére. Huszonegy családnak készíthettek élelmiszercsomagot, további tíz család karácsonyi kiadásaihoz tíz-tízezer forintos utalvánnyal járultak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában