Ünnepre hangolva

2022.11.23. 17:09

Ilyen lesz az idei advent a Jerevánon

November 27-én, vasárnap gyújtják meg az első adventi gyertyát a Jereván lakótelepen a szolgáltatóház átriumában, december 7-én adventi hangverseny lesz a Szent Imre templomban.

kisalfold.hu

Karácsony ünnepére való készülődés időszaka kezdődik el a hétvégén – mondta el Tóth Éva a Jereván Részönkormányzat elnöke. Több mint egy évtizede a Jereváni Percek óta hagyomány, hogy a karácsonyvárás meghitt időszakát az egész lakótelep ünnepévé, a közösség meghitt alkalmává tegyük – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Fotós: Fábián Dániel

A várakozás időszaka hiteles üzenetközvetítői a történelmi egyházak. Idén is jelen lesz és elmondja gondolatait Németh István, a Szent Imre templom plébánosa, továbbá dr. Barta Zsolt református- és dr. Tóth Károly evangélikus lelkészek.

Műsorral a Lövéri Nyugdíjas Klub készül, a Jereván lakótelep adventi koszorújáról a Jereván Településrészi Önkormányzat gondoskodik.

Advent második felében idén is kihelyezzük a Jereván lakótelep betlehemjét a szolgáltatóház belső udvarára, hogy a hitet, a reményt, szeretetet közvetítő köztéri üzenetként hangolódhassunk rá a karácsonyvárásra – te egyénenként és közösségként is - tette hozzá Tóth Éva.

Az Advent a Jerevánon ünnepi rendezvénysorozat keretében december 7-én, 18 órakor Adventi Hangversenyt tartunk a Szent Imre templomban. A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar Mozart, Beethoven és Vivaldi műveket játszik Oberfrank Péter, Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész vezényletével.

Fotós: Fábián Dániel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában