Újjáélesztett sorozat

2022.10.12. 15:00

Fórumot rendeztek háziorvosoknak Sopronban

kisalfold.hu

A Soproni Gyógyközpont „újjáélesztette” a konzultációsorozatát, melynek keretében háziorvosoknak tartanak fórumot. A rendszeres konzultáció célja szorosabbá tenni az alapellátási rendszer és a kórház közötti együttműködést, valamint lehetőséget biztosítani az aktuálisan felmerülő szakmai kérdések megvitatására. 

Az első találkozón dr. Molnár Sándor főigazgató elmondta: a konzultációktól az ellátásszervezés megújítását, a szakrendelések működésének tökéletesítését, a betegutak gyorsítását várják. 

Az első fórum központi témája a neurológiai szakellátás volt, amelyen dr. Hajas Árpád, a neurológia–stroke osztály osztályvezető főorvosa ismertette a beutalás, a gyógyszerfelírás és a szakorvosi javaslatkérés rendjét, a kontrollvizsgálatok menetét. 

A részt vevő helyi és térségi házorvosok hozzászólásaikban előremutató javaslatokat fogalmaztak meg a járóbeteg-­ellátás javítására. A szakmaközi egyeztetésen dr. Fejes Gábor orvos igazgató vázolta a járóbeteg-ellátást érintő aktuá­lis szakmai kérdéseket. 

Farkas Andrea ápolási igazgató az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni emlékeztető oltásának lehetőségére hívta fel a jelenlévők figyelmét. 
A következő fórumon a belgyógyászat-gasztroenterológia osztály és a járóbeteg-ellátás működéséről lesz szó. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában